Neymar hajthatatlan a Messi, Mbappé kérdésben

A brazilt is megkérdezték, hogy egy szinten van-e a két játékos. - TOP2021: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365-ön.


Neymar tökéletes választ adott arra a kérdésre, hogy Kylian Mbappe egy szinten van-e Lionel Messivel .

Neymar négy éven keresztül játszott együtt Messivel a Barcelonában és Luiz Suarezzel kiegészülve félelmetes hármast alkottak, 2015-ben pedig mindent megnyertek. A brazil 2017-ben a PSG-hez igazolt, ahol remek párost alkot Kylian Mbappéval. Ennek ellenére Neymar hajthatatlan azzal kapcsolatban, hogy Messi a legjobb játékos.

„Nem lehet összehasonlítani őket. Két teljesen más játékstílusról beszélünk.” – mondta a PSG-Bayern München összecsapást követően a Marca-nak.

„Messi a legjobb játékos, akit valaha láttam, Kylian pedig azon dolgozik, hogy a legjobbak közé kerüljön.”


Messi és Neymar négy évig voltak csapattársak.

Fotó: Elsa/Getty Images

Neymar ugyanakkor dicsérte Mbappét is, akivel kapcsolatban kiemelte, örülne neki, ha olyan gyors lehetne, mint ő. Hozzátette a franciával sokszor nehéz játszani, a gyors gondolkodása miatt.

„Ez minden magas szintű játékos esetében azonos, ha nem vigyázol a másodperc töredéke alatt elveszted őt. Kylian nagyon gyors, ezért mindig figyelnem kell őt és nagyon kell koncentrálnom, de ugyanez volt Iniesta és Suarez esetében is”
– tette hozzá.


Neymar Mbappénak is sokat köszönhet.

Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

Neymar azt is elárulta nagyon sokat köszönhet Mbappénak, aki segített neki a csapatváltásakor.

„Nagyon sok mindent köszönhetek neki. Segített a francia életmód megismerésében, és elmagyarázta nekem a mentalitásukat. Nagyon sokat segített az alkalmazkodásomban” – mondta.

Borítókép: Getty Images

Forrás: marca.com

Videók