Nem lesz szünet az orosz bajnokságban

A következő idény május 2-án kezdődik el.


Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idényét augusztus 2-án kezdik el, így nem tartanak szünetet a 2019-20-as szezon befejezését követően.

Az időpontokról Makszim Mitrofanov, a sportági szövetség (RFSZ) főtitkár-helyettese nyilatkozott, miután az orosz sportminisztérium támogatásáról biztosította az RFSZ vezérkarának a bajnokság folytatásáról hozott döntését.
"Ha június 21-én újraindulunk, a következő szezon már augusztus 2-án elrajtol. Amennyiben viszont valamilyen okból csúsznánk, akkor pedig augusztus 5-én kezdődik meg a 2020-21-es bajnoki idény" - mondta a TASZSZ-nak Mitrofanov.

"Az alapelv az - fűzte hozzá -, hogy minimalizáljuk a személyzet tagjai, a mérkőzés szervezői és a csapat játékosai közötti kapcsolatot, ezzel is csökkentve a járvány jelentette kockázatokat. A távolságnak két méternek kell lennie, s ennél közelebb nem mehetnek a riporterek sem a meccsek utáni nyilatkozatok készítésekor."


A liga minden csapatának nyolc - egyformán zárt kapus - mérkőzése maradt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonból, a pontvadászat július 22-én zárul, majd három nappal később rendezik meg a kupadöntőt.

Ha szívesen olvas focisztorikat, érdemes megnézni ezt a posztunkat és játszani a könyvért! 


Borítókép: Epsilon/Getty Images

Videók