Nagyszerű meglepetéssel várták Ronaldinhot

Elképesztő ajándékot kapott magyarországi látogatása során a brazil világsztár.


Ronaldinho bevonulásakor a tömeg őrjöngésben tört ki a 3. Teqball világbajnokság megnyitóján.

 

A sajtótájékoztatón a brazil világbajnok válaszolt pár kérdésre.Budapesten december 6. és 8. között rendezik a 3. Teqball Világbajnokságot. Az eseményen részt vesz a brazilok világbajnok legendája, Ronaldinho is, aki a sportág nagykövete is egyben.

A Borsányi Gábor és Huszár Viktor Dénes által feltalált ívelt asztalon már nyolc különböző sportág résztvevői mérkőzhetnek meg, melyből három parateq sport.

Az első asztal 2015-ben jelent meg „One” néven, majd 2017-ben érkezett a „Smart” -ra keresztelt mobil verziója, mely összehajtható és alkalmas önálló gyakorlásra is. A mostani Világbajnokságon pedig bemutatják a közönségnek a legújabb Teq asztalt, ami a "LITE" elnevezést kapta.

Borsányi Gábor a Sport365 kamerájának nyilatkozott a forradalmi ötlet megszületéséről, illetve az asztalon játszható játékokról:

 

 Világszerte sorra alakulnak a nemzetközi szövetségek a különböző Teq sportágakban. Hogy mennyire népszerű lett a Teqball, ami már 110 országban elérhető, elég csak Ronaldinho mondatait felidézni:

„Amikor otthon vagyok, minden nap Teqballozom. Ma Brazíliában már szinte mindenki játssza ezt a játékot, még a strandokon is.

Sok labdarúgó otthonának is elengedhetetlen kelléke lett a Teqball asztal, illetve olyan európai top csapatok is mint az Ajax, Arsenal, Chelsea, PSG, Real Madrid tartanak belőle edzőközpontjaikban.

Ami külön öröm számunkra, hogy a Teqballnak már van magyar Világbajnoka Balázsovics Ádám személyében, aki az I. Teqball Világkupa egyéni bajnoka.
 

Borítókép: Fred Lee/Getty Images

Videók