Nagyjából 7 ezren mehetnek ki a Groupamába megnézni Messit és Ronaldót

A stadionok 30 százalékos kihasználtsággal fogadhatnak nézőket.


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezi, hogy az égisze alá tartozó mérkőzéseken a stadionok legfeljebb harmincszázalékos kihasználtsággal fogadjanak nézőket.

Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros, amely a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev csapatát is vendégül látja majd a BL csoportkörében, nagyjából 7 ezer szurkolót engedhet be a Groupama Arénába.

A végső döntést minden esetben az illetékes helyi hatóság mondja ki, vendégszurkolók viszont nem lehetnek egyik arénában sem az UEFA rendelkezései szerint.

Az UEFA égisze alatt március közepe óta valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött játszották le a koronavírus-járvány miatt, az egyetlen kivétel a budapesti Puskás Arénában múlt csütörtökön rendezett Bayern München-Sevilla európai Szuperkupa-találkozó volt, melyen éppen azt tesztelték, hogy a nézők milyen körülmények között látogathatják újra a nemzetközi meccseket.

Kép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Sport365.hu - Örülhetnek a Messi és a Ronaldo-fanok: A Fradi megkapta a Barcát és a Juvét

A Ferencváros az örszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Juventus együttesével, a hatszoros aranylabdás, Lionel Messi féle Barcelonával, és az ukrán Dinamo Kijevvel került egy csoportba. Szoboszlai Dominik együttese, a Red Bull Salzburg a címvédő Bayern Münchennel került egy csoportba a 2020-2021-es Bajnokok Ligája-idény csoportkörének sorsolásán.

Videók