Miért vagdossa ki a sportszárát Jude Bellingham a meccsei előtt?

Nyomós oka van rá.


A Bundesliga hétvégi fordulójában a Borussia Dortmund 1-0ra legyőzte a Hoffenfeimet, ám a szurkolók érdeklődését még sem ez, hanem Jude Bellingham sportszára keltette fel.

Marco Reus gólját követően Bellingham a csapattársa nyakába ugrott, ez idő alatt pedig jól látszott, hogy sportszárán számos szakadás van. A nézők számára jól kivehető volt, hogy a lyukak nem a ruhanemű rossz minőségének, de még csak nem is egy ellenféllel való ütközésnek köszönhetőek, sokan azonban nem tudták mire vélni ezt a furcsaságot. A mérkőzés után számos drukker tette fel a kérdést a közösségi oldalakon, vajon miért voltak lyukak a játékos sportszárán.


A kérdésre azonban nem olyan bonyolult a válasz, mint elsőre gondolnánk. Mivel a felfokozott mozgás közben a játékosok lábszárán található izmai megfeszülnek, a szoros sportszár érülésveszélyt jelenthet számukra, ezért a mérkőzések előtt több helyen bemetszik azt, hogy enyhítsék a vádlijukra nehezedő feszültséget.

Nem Bellingham az egyetlen, aki ezt a módszert alkalmazza. Neymar, Gareth Bale és Kyle Walker is használta már ezt a technikát korábban. Utóbbi el is magyarázta, miért van szükségük erre.

„A sportszár valójában túl szoros volt, így nyomást gyakorolt a vádlimra" - mondta tavaly a SPORTbible-nek.

„Csak azért, hogy oldjam a feszültséget. Éppen csak lyukakat vágtam rajtuk, és hirtelen lett néhány remek meccsem, így azt mondtam: rendben, ezt a szokást megtartom” – tette hozzá.

 

Borítókép: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund a Getty Images

Videók