Miért utálják a Gremio-szurkolók Ronaldinhót?

Azt hihetnénk, hogy a mosolygós brazilt mindenki szereti…


 Ronaldinho azon futball-legendák egyike, akit még az ellenfél szurkolói is imádtak, hiszen széles mosolyával és a foci iránti szenvedélyével mindenkit megbabonázott. Emlékezzünk csak, amikor a Bernabeu is megtapsolta, ez az elismerés pedig nem sok Barcelona-játékosnak adatik meg.

A brazil Gremio szurkolói viszont egyáltalán nem így gondolkodnak, ők ugyanis szívből utálják Ronaldinhót, annak ellenére, hogy játszott is náluk.

De miért ez a nagy ellenszenv? Ronaldinho 2002 nyarán távozott a brazil klubtól, hogy a PSG-ben próbáljon szerencsét és ő is megélje az európai álmot. Ekkorra már brazil bajnok lett a Gremióval, és 22 évesen már a válogatottban is számítottak rá.

Habár már akkoriban is bevett szokás volt, hogy a brazil tehetségek Európába áramolnak, a klub szurkolói mégis haragszanak a támadóra azért, ahogyan ezt tette anno.

„Brazíliában van egy íratlan szabály, hogy pár hónappal az átigazolás előtt új szerződést kötsz, hogy nagyobb pénzért távozhass és a fizetésed is feljebb told.”

„Ronaldinho ezzel szemben semmit nem írt alá, ingyen távozott, a klub pedig egy koszos garast sem kapott a jövő legnagyobb sztárjáért.”

Egyes források szerint a PSG fizetett 5 millió eurót Ronaldinho-ért a Gremiónak, de ez valójában a FIFA-szabályok szerint fizetendő kompenzációs összeget takarja.

A két fél közti ellentétet tovább borzolja, hogy 2010-ben a játékos tárgyalt arról a klubbal, hogy visszatérne hozzájuk, de aztán kilépett a tárgyalásokból és aláírt a Flamengóval.

Fotó: ESPN Brazil

Videók