Messitől még a világ legjobbjainak is eláll a szava

Az argentin az, akit még a már legendává vált játékosok is csak méltatni tudnak. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


Lionel Messi az elmúlt két évtizedben a világ futballjának meghatározó játékosává vált, a tehetségét pedig még a valaha volt legnagyobbak is elismerik.

Lionel Messi nemrég ünnepelte a 35. születésnapját. A jeles alkalomból a Givemesport.com összegyűjtötte a valaha volt legjobb játékosok véleményét az argentinról.
Íme!

Johan Cruyff:
A futball világában Messi kincs, mert példakép a gyerekek számára világszerte. Messi lesz az a játékos, aki a történelem legtöbb Aranylabdáját szerzi. Ötöt, hatot, hetet fog nyerni. Ő összehasonlíthatatlan. Ő egy másik bajnokságban szerepel."

Arsene Wenger: Ki a világ legjobb játékosa? Leo Messi. Ki a valaha volt legjobb játékos? Leo Messi.
 


Xavi: Egyértelmű, hogy Messi mindenkinél magasabb szinten áll. Aki ezt nem látja, az vak.

Jose Mourinho: Messi a futball istene. Amikor Messinél van a labda, egy az egy ellen, akkor halott vagy.


Luis Figo:
Számomra élvezet nézni Messi játékát, olyan, mintha orgazmusom lenne, hihetetlen öröm.

Carles Puyol: Erre a Barcára Messi Barcájaként fognak emlékezni. Sokkal felülmúl minden mást, amit valaha láttam. Ő egy ufó.

Alan Shearer: Messi a valaha volt legjobb. Gólok. Ügyesség. Munka arány. Hozzáállás. Művész.

Paul Scholes:
Azokra a nagyszerű játékosokra gondolok, akikkel megosztottam egy pályát: Eric Cantona, Zinedine Zidane, Pirlo, Xavi, Ronaldo , és a legnagyobb közülük Messi."

Luis Enrique: Messi minden kétséget kizáróan a legjobb a világon, és számomra a futball története.

Samuel Eto'o: Messi Isten, mint ember, és még inkább, mint játékos. Ifjú korában ismertem, és láttam, ahogy felnő. Ő mindent megérdemel."

Steven Gerrard: Nekem Lionel Messi. Olyan vagyok, aki soha nem mondana becsmérlő szavakat Ronaldóról, mert ő egy másik jelenség. Ők ketten a mi korunkban. Azok a számok, nem vagyok benne biztos, hogy valaki meg fogja ezt még egyszer tenni.

Jürgen Klopp: Néhány nagyon jó játékost edzettem. Apám szerette Pelét, de Messi a legjobb.

Cesc Fabregas:
Leótól bármit elvárhatsz. Ő a történelem legjobb játékosa, még soha nem láttunk hozzá hasonlót.

Diego Maradona:
Láttam azt a játékost, aki megörökli a helyemet az argentin futballban, és a neve Messi. Messi egy zseni.

Wayne Rooney: Szerintem Messi a valaha volt legnagyobb az én szememben.


Javier Mascherano:
Bár lehet, hogy nem ember, jó, hogy Messi még mindig azt hiszi, hogy az.

Zlatan Ibrahimovic: Messinek nincs szüksége a jobb lábára. Csak a bal oldalt használja, és még mindig ő a legjobb a világon. Képzeld el, ha a jobb lábát is használná, akkor komoly problémáink lennének.

Pelé: Nagyon szeretem Messit, nagyszerű játékos. Technikailag gyakorlatilag egy szinten vagyunk.

Zinedine Zidane: Mindig előre megy. Soha nem passzolja vissza vagy oldalra a labdát. Egyetlen ötlete van: futni a cél felé. Szóval focirajongóként csak élvezd a műsort.

Sir Alex Ferguson: Lionel Messi játszhatott volna az 1950-es években és napjainkban. Di Stefano, Pelé, Maradona, Cruyff, ők mind nagyszerű játékosok. Lionel Messi kérdés nélkül ebbe a kategóriába tartozik.


Arjen Robben:
Ő a világ legjobb játékosa. Számomra ő egy másik bolygóról származik, ő a legjobb, nagyon más.

Thiago Alcantara:
Az emberek gyakran mondják nekem, hogy látták Pelét és Maradonát játszani. A jövőben elmondhatom majd, hogy én láttam Messit játszani.

Ryan Giggs: Messi egy zseni, egyszeri játékos az életben. Ilyen egyszerű."

Gary Lineker: Ő egy zseni. A legjobb életemben. Souness, Gullit, Venables és Rooney egyetértenek abban, hogy Messi a legjobb, akit láttak. Olyan játékot játszik, amelyet nem ismerünk.

 


Michael Owen: Nem hiszem el, hogy bárki is tudott olyan jól futballozni, mint Messi.

Neymar (Miután Argentína legyőzte Brazíliát a 2021-es Copa America döntőben): Amikor elvesztettem, elmentem, hogy megöleljem a történelem legnagyobbját és legjobbját, akit játszani láttam.

John Terry:
Lionel Messi egyértelműen a valaha volt legjobb játékos. Öröm szembeszállni vele, és amikor befejezem a pályafutásomat, akkor visszatekinthetek rá, és tudom, hogy próbára tettem magam a legjobbak ellen.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.


Thierry Henry: Láttam, ahogy edzés közben csinál valamit, és ez egyszerűen elképesztő. Ha ideges lesz, körbefutja az egész csapatot. Nincs mit tenni. Ha van Leo Messi, az nagy előny. Ha az a férfi az oldaladon van, bármi megtörténhet.


Pep Guardiola:
Ne írj róla, ne próbáld leírni. Csak figyeld.


Sergio Ramos:
Messi a világ egyik legjobbja, ha nem a legjobb.

Raul: Elég szerencsém volt Zidane-nal, Ronaldóval, Figóval, Cristianóval játszani… de Messi más. Mindent olyan könnyen, olyan erőfeszítés nélkül varázsol, még a lehetetlent is. Amikor nézed, ahogy játszik, olyan, mintha az utcán néznéd, ahogy a társaival játszik.

Franz Beckenbauer: Messi egy zseni. Mindene megvan. Amikor őt nézem, egy játékost látok, aki nagyon-nagyon ügyes, nagyon okos, és a bal lába olyan, mint Diego Maradonáé.

Roy Keane: Nagy rajongója voltam annak, hogy Maradona felnő, és a jelenlegi sztárnak Ronaldo jó, de Messi a legjobb, akit valaha láttam. Nem osztogatom könnyedén a dicséreteket, de Messi megérdemli. Gyengeségeket keresek a játékában, de nem találom őket.

Franck Ribery: Messi klasszis. Ott van ő, aztán ott van a többi. Amit csinál, az rendkívüli.

Fernando Torres: Messi a legjobb. Nem láttam és nem is fogok látni olyan játékost, mint Lionel Messi. Ő uralja a játék minden oldalát. A kategóriák 90 százalékában ő az abszolút legjobb.

David Beckham: Messi játékosként egyedül van az osztályában, lehetetlen, hogy legyen még hozzá hasonló.

Radamel Falcao:
Messi igazi játékos vagy PlayStation karakter?

Arda Turan: Soha nem láttam még Leo Messihez hasonlót. Ő egy csoda Istentől!

Sergio Agüero: A valaha volt legjobbról beszélünk, és az is marad.

Kylian Mbappé:
Könnyű Lionel Messivel játszani. Ő a világ legjobb játékosa.

Cristiano Ronaldo: Nincs kétségem afelől, hogy Messi jobb játékossá tett, és fordítva. Kiváló szakmai kapcsolatom van vele, mert 15 éve ugyanazokat a pillanatokat éljük meg. Soha nem vacsoráztunk együtt, de nem értem, miért ne tudnánk a jövőben. Nem látok ebben problémát.

 

 

Borítókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Videók