Messi jövő nyáron a PSG-ben köthet ki

Egy francia sportújságíró szerint a szezon végén a francia bajnok megpróbálkozik leigazolni a hatszoros aranylabdást.


Francia lapértesülések szerint a dúsgazdag Paris Saint-Germain kívánság listáján szerepel a Barcelona világklasszisa, Lionel Messi, akit jövő nyáron a francia fővárosba csábítana a klub arab tulajdonosa.

Messi a nyár végén nagyon közel állt ahhoz, hogy elhagyja a Barcelonát, olyannyira, hogy a katalán klub hivatalosan is megerősítette, hogy a hatszoros aranylabdás távozni kíván a klubtól.

Természetesen mindenki a Manchester Cityvel boronálta össze a 33 esztendős támadót, hiszen Pep Guardiolával remek kapcsolatot ápol, és korábbi sikereinek egy részét is a spanyol szakember irányítása alatt érte el. Az argentin válogatott labdarúgó végül visszavonta távozási kérelmét és maradt a gránátvörös-kékeknél, feltehetőleg a szerződése miatt, ami még mindig érvényes, egészen jövő nyárig. Egyszerűen túl későn adta be a hivatalos távozási szándékát, mert akkor már lejárt az opciója.

Daniel Riolo, francia sportújságíró szerint Messi aláírásáért folytatott versenybe egy újabb szereplő bukkant fel, ugyanis a City mellett a PSG is megpróbálkozik a szezon végén leigazolni a hatszoros aranylabdást.

Noha ez továbbra is pusztán spekuláció, az azonban biztos, hogy a PSG azon kevés klubok közé tartozik, akik megengedhetik maguknak Messi szerződtetését.

Ha Messi Párizsba igazolna, akkor újra együtt játszhatna korábbi csapatársával, Neymarral, aki a héten ismét előállt azzal, hogy a barcelonai évek után megint szeretne együtt futballozni Lionel Messivel, és meg kell oldani, hogy ez a következő idényben összejöjjön.

"Ez az, amit a legjobban szeretnék, élvezni, hogy vele egy pályán lehetek" - mondta a Paris Saint-Germain brazil támadója a Manchester United elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-győzelem után.


(Kép: Elsa/Getty Images)

"Nagyon nagy kedvem van újra együtt játszani vele, és ezt meg kell oldanunk a következő évben" - nyilatkozott Neymar szerdán az ESPN amerikai sportcsatornának. "Amit a legjobban szeretnék, az az, hogy újra Messivel játsszak. Szívesen átadom neki a helyem a pályán."


(Kép: Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Neymar és Messi már korábban is bizonyította, hogy remek párost tud alkotni, és akkor még nem is esett szó a francia világbajnok, Kylian Mbappéról. Alighanem az argentin sztárral a világ legerősebb csatársorát tudná pályára küldeni a Paris Saint-Germain.

Ön szerint lehet esélye a PSG-nek szerződtetni Messit? Írja meg nekünk véleményét kommentben!

Forrás: rt.com

Kép: Getty Images

Videók