"Megvannak a jogai ez az ő döntése volt"

Granit Xhakára újabb PCR teszt vár.


Granit Xhakára, a svájci labdarúgó-válogatott csapatkapitányára újabb PCR-teszt vár, miután az előző eredménye szerdán pozitívnak bizonyult.

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya ezzel kapcsolatban kiemelte: a keretbe meghívott játékosok esetében is ajánlották, hogy adassák be a koronavírus elleni védőoltást.
"Granit a csapat kapitányaként példakép, de ő is csak ember. Megvannak a jogai, ez az ő döntése volt" - utalt a szakember arra, hogy a svájci keretbe a szeptemberi válogatott találkozókra meghívott futballisták közül egyedüliként az Arsenal 28 éves középpályása nem rendelkezett védőoltással vagy nem esett át, illetve épült már fel a betegségből.

Xhaka így kihagyni kényszerült a svájciak szerdai találkozóját, amelyen társai - Yakin kapitányi bemutatkozásán - felkészülési mérkőzésen 2-1-re legyőzték Görögországot Bázelben.

Amennyiben Xhaka csütörtöki PCR-tesztje is pozitív lesz, úgy nem játszhat vasárnap az Európa-bajnoki címvédő Olaszország, valamint szerdán az Észak-Írország elleni világbajnoki selejtezőkön sem.

A svájci szövetség nem sokkal azelőtt adott oltási ajánlást az ország 1400 klubjában szereplő több mint 300 ezer futballistának, hogy a válogatottnál Granit Xhaka tesztje pozitív lett.

Borítókép: Facebook.com/ Granit Xhaka 

Videók