Megszerezte a 700. találatát Cristiano Ronaldo

A 34 éves portugál játékos, a válogatottban Ukrajna ellen szerezte meg a bűvös számot jelentő gólt. Ötvenhét gólra van a brazil legendától, Pelétől.


A portugál zseni Cristiano Ronaldo a tegnap este lejátszott Ukrajna elleni mérkőzésen megszerezte 700. találatát, klub, és válogatott színekben. 
A labdarúgás történetében ő az ötödik olyan játékos, aki ennyi gólt szerzett pályafutása során. A brazil ikontól, a legendás Pelétől, mindössze 57 gólra van lemaradva az ötszörös aranylabdás támadó.
 

 


Ronaldo gólöröme mindig látványos, a széttartott kéz, már védjegyének tekinthető.
Photo by Erwin Spek/Soccrates/Getty Images
 

Ronaldo a portugál válogatottban ezzel a góllal a 95.-et szerezte meg. 


Cristiano Ronaldo gólja Ukrajna ellen a 700. volt a portugál zseni számára.

Ronaldo az aktív játékosok közül a legjobb góllövő, megelőzve Lionel Messit (672) és Zlatan Ibrahimovicot (542). Az örökrangsorban öten állnak a portugál sztár előtt: a cseh-osztrák Josef Bican (805), Romario (772), a szintén brazil Pelé (767), Puskás Ferenc (746) és a német Gerd Müller (735).
Ukrajna sikerével biztosította helyét a jövő évi kontinensviadalra, amelyet 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendeznek. Az Európa-bajnok portugál válogatott jelenleg a második, továbbjutást érő helyen áll a B jelű ötösben, egy ponttal megelőzve a szerbeket.Borítókép: Uefa.com

Videók