Maradona holttestével szelfiztek, a legenda ügyvédje nem hagyja annyiban

Mindhárom férfit azonnal kirúgták, miután elterjedtek a neten a képek.


Kirúgták a ravatalozó dolgozóit, akik a szerdán 60 évesen szívelégtelenségben elhunyt Diego Maradona holttestével készítettek szelfiket.

A néhai világklasszis labdarúgó koporsóját csütörtökön este szállították át a Casa Rosadából a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőbe, ahol szülei is nyugszanak.

Azonban mielőtt a Buenos Aires-i elnöki palotában felravatalozták volna az argentin futball-legenda holttestét, a ravatalban dolgozó három férfi szelfiket készített Diego Maradona koporsója mellett. Az egyik képen egy bizonyos Diego Molina nevű férfi látható, aki hüvelykujjával felfelé mutatva pózol Maradona teste mellett. Egy másik fotón két másik ember látható Maradona koporsója mellett, egyikük szintén feltartott hüvelykujjal fejezi ki elégedettségét.


A Sepelios Pinier nevű ravatalozó egyik tulajdonosa, Claudia Villafane elmondta, mélységesen sajnálja a történteket, hozzátéve, hogy nem a családi vállalkozás munkatársairól van szó, hanem három olyan emberről, akiket aznapra vettek fel, hogy őrizzék és cipeljék a koporsót. Diego Picon elmondta, hogy azért bízták meg a munkával a három férfit, mert a család egy olyan cédruskoporsót választott, ami nagyon nehéz, ráadásul körülményes a szállítása is.

"Ők nem alkalmazottak voltak, hanem külsősök. A család olyan cédruskoporsót választott, amelyet nagyon nehéz cipelni, ezért hívtuk meg őket." – mondta a ravatalozó tulajdonosa a TN-nek. "A három érintett telefonját előre elkértük, majd a munka végeztével visszakapták, abban a pillanatban, amikor a rendőrség felhívott az átszállítással kapcsolatban, akkor kihasználták a helyzetet."


(Kép: Luis Vera/Getty Images)

Matias Morla, Maradona ügyvédje bosszút esküdött a Twitteren, és kijelentette, hogy „személyesen gondoskodik” azokról, akik fényképet mertek készíteni a legendával.


"Személyesen fogok gondoskodni arról, hogy megtaláljam azokat a gazembereket, akik ezeket a fényképeket készítették. A felelősök egytől egyig megfizetnek a gyávaságukért."

Forrás: sportbible

Kép: Twitter/WijWedden

Videók