Már nem Hernan Crespo a Sao Paulo edzője

Közös megegyezéssel bontott szerződést a klub és az edző.


Hernan Crespo távozott a Sao Paulo labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról, helyét Rogerio Ceni vette át.

A korábbi argentin válogatott csatárt februárban nevezték ki az együttes élére és májusban megnyerte a csapattal az állami bajnokságot, ami azt megelőzően 2005-ben sikerült utoljára a gárdának. A brazil bajnokság új szezonjában viszont rosszul szerepel a Sao Paulo, csupán a 13. a 20 csapatos mezőnyben, s 25 forduló után mindössze hat győzelemmel áll.

A klub szerdai közlése szerint Crespótól közös megegyezéssel köszöntek el, majd néhány órával később a vezetőség meg is állapodott a klub korábbi kapusával, Rogerio Cenivel a tréneri kinevezésről.

A brazil bajnokságban szinte mindennaposak voltak az edzőmenesztések, ezért a nemzeti szövetség tavaly ősszel olyan szabályt vezetett be, ami szerint szezononként csak egyszer lehet trénert meneszteni, ugyanakkor ez nem vonatkozik arra az esetre, ha közös megegyezéssel történik a szerződésbontás. Így most a Sao Paulo sem "használta el" egyetlen kirúgási lehetőségét, s a mostani idényben a klubok rendre közös megegyezéssel váltanak szakembert a kispadon.

 

Borítókép: Facebook.com/Sao Paulo Fc

Videók