Mané nem sajnálja az idejét, ha egy kicsit jobb hellyé teheti vele a világot

Ismét bebizonyította szerénységét.


A nyáron a Liverpooltól a Bayern Münchenbe igazoló, Sadio Mané az egyik edzése után több, mint másfél órát szánt arra, hogy teljesítse rajongói kívánságait.

A 30 éves játékos alighanem az egyik legszerényebb ember a profi labdarúgók közt. Mané már sokszor bizonyította, hogy sem az idejét, sem a pénzét nem sajnálja, ha valakinek a segítségére lehet. Korábban számos intézkedéssel támogatta szülőfaluját. 500 000 fontot adományozott arra, hogy Bambalinak új kórháza épüljön, de egy iskola, egy stadion, egy benzinkút és egy posta létrehozásához is nagy összegekkel járult hozzá. Ezen túl a falu minden lakójának pénzbeli támogatást nyújtott.


Amikor a The Telegraph beszámolt a jótékony tetteiről, arra kérte a média képviselőit, az ő nevét ne említsék, majd hozzátette, ezeket nem a nyilvánosság miatt csinálja.

"Miért akarnék tíz Ferrarit, húsz gyémánt órát vagy két repülőt? Mit adnak ezek a tárgyak nekem és a világnak? Éhes voltam, és a pályán kellett dolgoznom. Túléltem a nehéz időket, mezítláb fociztam, nem volt végzettségem és sok minden más, de ma azzal, amit a futballnak köszönhetően keresek, segíthetek a földijeimnek” – mondta egy korábbi interjújában.

"Iskolákat, stadiont építtettem, ruhákat, cipőket, élelmet biztosítunk azoknak, akik mélyszegénységben élnek. Ezen kívül havi 70 eurót adok Szenegál egy nagyon szegény régiójában élő embereknek, ami hozzájárul a családi biztonságukhoz. Nem kell luxusautókat, luxusotthonokat, utazásokat és még repülőket sem bemutatnom. Jobban szeretem, ha a földijeim kapnak egy kicsit abból, amit az élet adott."

Máskor egy 17 éve nem látott barátját kereste fel és hívta meg egy mérkőzésére.

Mané már sokszor bizonyította, hogy emberi mivoltában is csodálatra méltó, ezúttal pedig a szurkolóknak is megmutatta ezt az oldalát.

A játékos a vasárnapi edzése után 1000 szurkolójával találkozott. A BILD beszámolója szerint a sztár 105 percen keresztül állta a sarat és az aláírások kiosztása és a közös fotók elkészítése közben még arra is jutott ereje, hogy néhány viccel szórakoztassa a rá várakozókat.

 

Borítókép: Boris Streubel/Getty Images

Videók