Magyar lehet a legfiatalabb Puskás-díj győztes

Zsóri Dániel a legfiatalabb játékos, aki egy felnőtt mérkőzésen szerzett góljával került be a Puskás-díj lehetséges győztesei közé.


A 18 éves debreceni támadó a díj történetének első magyar jelöltje.


Ezzel a góllal került be Zsóri Dániel a Puskás-díj jelöltjei közé.

Videó: Facebook.com/M4Sport

A 2019-es Puskás-díj számokban:

 


70 :

  •  az idei jelöltek 70 százaléka kapásból szerezte gólját, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Fabio Quagliarella, Juan Quintero, Billie Simpson, Andros Townsend és Zsóri Dániel is egyből továbbította a labdát a hálóba. A korábbi győztesek 60 százaléka, Hamit Altintop, Miroslav Stoch, Ibrahimovic, Wendell Lira, Faiz Subri és Olivier Giroud is ilyen megoldás után diadalmaskodott.
  •  70 méterről talált be Amy Rodriguez, ilyen távolról szerzett góllal még nem nyert senki.

50:

  • a jelöltek fele bal lábbal talált be, Messi, Quintero, Rodriguez, Townsend és Zsóri. A korábbi győztesek 30 százaléka, beleértve a legutóbbi két kiírás legjobbját (Giroud és Szalah), ugyancsak ballal volt eredményes.

37:

  •  Zlatan Ibrahimovic a díj történetének legidősebb jelöltje, megelőzve a holland Giovanni van Bronckhorstot. A svéd játékos 2013-ban 31 évesen lett a legidősebb győztes. Idén először négy harminc év felett játékos is felkerült a listára Ibrahimovic, Quagliarella (36), Rodriguez (32) és Messi (32).

18: 

  • Zsóri Dániel a díj történetének legfiatalabb olyan jelöltje, aki egy felnőtt mérkőzésen szerzett góljával került a listára. Érdekesség, hogy a debreceni támadó még meg sem született, amikor Ibrahimovic már a Malmö FF színeiben felnőtt mérkőzésen is eredményes volt. A magyar játékos lehet a legfiatalabb győztes, a jelenlegi rekorder a brazil Neymar, aki 19 évesen és hat hónaposan vehette át a díjat.

10:

  • számú mezt viselt az idei listán szereplők közül négy futballista.

7:

  • ennyi alkalommal került a jelöltek közé Lionel Messi, ugyanakkor az ötszörös aranylabdás argentin még egyszer sem győzött. Rajta kívül csak Neymar (5) és Ibrahimovic (4) került be kettőnél többször a jelöltek közé, ők viszont már nyertek.

6 :

  • a bajnokságok közül az angol Premier League-ben és a spanyol La Ligában szerezték a legtöbb gólt a jelöltek. A legtöbb jelölés (12) a Bajnokok Ligájából érkezett a sorozat történetében, ugyanakkor idén, 2014 óta először nem került be gól az első számú európai kupasorozatból.

3:

  •  idén, a sorozat történetében először, három női játékos került fel a listára, korábban csak egyszer, 2013-ban volt egynél több női jelölt.

A Puskás-díj jelöltjeiről itt írtunk korábban.

 

Borítókép: dvsc.hu

Videók