Kokainért adta el a klub-vb aranyérmét a brazil labdarúgó

A Sao Paulo korábbi védője mindent elvesztett, jelenleg kertészként dolgozik.


Flávio Donizete a Sao Paulo együttesével nyert klubvilágbajnokságot 2005-ben, az aranyérmét azonban eladta, hogy kokaint tudjon belőle venni.

A Sao Paulo labdarúgócsapata 2005-ben 1-0-ra legyőzte a Liverpoolt, ezzel pedig megnyerte a Japánban rendezett klubvilágbajnokságot. Donizete egyébként csak később csatlakozott a kerethez, Leandro Bonfim sérülése után hívták be a csapatba. Ugyan a Liverpool ellen nem szerepelt a döntőben, ettől függetlenül ő is megkapta a győztes csapat tagjainak járó aranyérmet.

Donizete két évvel később kábítószerfüggő lett, és csupán 13 évvel később sikerült leszoknia.

"Az érmet eladtam, hogy drogokat tudjak venni. 7000 brazil reálért (körülbelül 406 ezer forint) adtam el." - mondta a 36 éves brazil a Globoesporte-nak.


(Kép: STRINGER/BRAZIL REUTERS)

"Szinte az egész pénzt kokainra költöttem. Az első adag két napig tartott. Majd minél több pénzem lett, annál több drogot akartam."

"Mindent elvesztettem miután megismertem a kokaint. Az elején mérsékelten használtam csak, de aztán egyre fontosabbá volt az életemben. Az összes megtakarított pénzemet kábítószerre költöttem. Reggel, délután és este is kokainoztam. Mindent elvesztettem, kivéve a családomat. A feleségem és a lányaim még ma is velem vannak."


(Kép: Ronaldo Barreto/NETLUSA)

Donizete kölcsönben szerepelt a brazil Portuguesa, a Club América valamint a Nacional együttesében mielőtt 2009-ben visszavonult. Jelenleg kertészként dolgozik és 18 hónapja tiszta.

"Az alkoholtól kezdtem elhízni, térdsérülést szenvedtem, és nem tudtam már futni. Mindemellett még ott volt a koksz is, ezért inkább befejeztem a labdarúgást. Elképesztően sajnálom, hogy kipróbáltam a kokaint. Teljesen kicsinált."

Kép: sportbible

Forrás: sportbible

Videók