Kikapott az új stadionjában a Sepsi

A kiváló formában lévő Voluntaritól kapott ki.


Kikapott szombaton az új stadionjában játszott első mérkőzésén a Sepsi OSK labdarúgócsapata.

A romániai Liga 1-ben játszó székelyföldi együttes a kitűnő formában futballozó FC Voluntarit fogadta, amelytől 2-1-es vereséget szenvedett. A Sepsi OSK a második félidő elején kétgólos hátrányba került, és hiába játszott erős mezőnyfölényben, csak szépítenie sikerült. Az eredmény akár döntetlen is lehetett volna, ám kihasználatlan maradt a sepsiszentgyörgyieknek megítélt büntető.

A szombati volt az első mérkőzés, amelyet a Sepsi OSK a magyar állam támogatásával felépített új stadionjában játszott. Az UEFA 4-es besorolású stadion mintegy 25 millió euróba került, lelátóin 8450 néző fér el.

A hivatalos stadionavatót, amelyre a dunaszerdahelyi DAC-ot hívták meg Sepsiszentgyörgyre, október 8-ra tervezte a klub, de a súlyos romániai járványhelyzet miatt elhalasztották az eseményt.

A szombati mérkőzésen először ült az OSK kispadján az olasz Cristiano Bergodi, aki Leo Grozavut váltotta. Az edzőcserére azért volt szükség, mert a bajnokság elmúlt idényében negyedik helyezett csapat rendkívül rosszul kezdett az új idényben: 12 mérkőzéséből mindössze egyet sikerült megnyernie, hét döntetlennel és négy vereséggel a tabella 13. helyén áll.

Borítókép: Facebook.com/ Sepsi OSK 

Videók