Kettős győzelemmel lépett tovább a MOL Fehérvár

Német csapat várja őket a következő körben.


 A MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a moldovai Petrocub Hincesti vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc csütörtök esti visszavágóján, így kettős győzelemmel, 7-1-s összesítéssel jutott a következő körbe.

A vendégcsapat végig kézben tartotta a mérkőzést és Budu Zivzivadze révén az első félidőben kétszer szerzett vezetést, a hazaiak az első után még büntetőből egyenlítettek.

A fehérváriak ellenfele a selejtező negyedik, utolsó fordulójában az 1. FC Köln lesz, a párharc első felvonását jövő csütörtökön Németországban, a visszavágót pedig egy héttel később Székesfehérváron rendezik. A győztes a csoportkörben játszhat majd ősszel.

A meccs első percei a vendégeké voltak, a magyar csapat helyzetekig is eljutott, majd magukra találtak a hazaiak is, de amikor végre felvették az ellenfél tempóját, hátrányba kerültek: a 31. percben Zivzivadze értékesített egy kontrát. Büntetőből azonnal válaszoltak a hazaiak, de a formás fehérvári akciót Zivzivadze remek egyéni villanással zárta, így a fehérváriak minimális előnnyel vonultak pihenőre.

A szünet után a vendégek fokozták a tempót, és állandó veszélyt jelentettek a Petrocub kapujára, de az eredmény nem változott. A folytatásban azért csökkent a fehérvári nyomás, érkeztek a cserék - gondolva a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnoki rangadóra -, viszont így is végig a vendégek akarata érvényesült.

A hazai csapat a hajrában próbálkozott ugyan a támadásokkal, de erejéből nem futotta helyzetre.

Zivzivadze kiváló formában várja a Köln elleni párharcot, a georgiai center minden kupameccsen betalált eddig a szezonban, négy találkozó után öt találatnál tart.

Fotó: Facebook / Mol Fehérvár FC

Videók