Jöhet a fizetési plafon bevezetése?

Rummenigge szerint van rá esély.


Karl-Heinz Rummenigge szerint elképzelhető egy egységes fizetési plafon bevezetése a profi labdarúgásban.

A Bayern München elnöke a Sky tv-csatornának úgy nyilatkozott, nem zárható ki, hogy újra napirendre kell venni a témát. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy Michel Platini, az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke többször tárgyalt ez ügyben Brüsszelben az Európai Unióval és mindig "vérző orral" távozott.

"Bár a nagy európai klubok mind támogatták az elképzelést, azt a választ kapta, hogy az EU versenyszabályzata ezt nem teszi lehetővé"
- fogalmazott Rummenigge.


Michel Platini már többször is tárgyalt az ügyben, de nem járt sikerrel.

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images

"Nehéz megítélni, hogy ma más-e a helyzet" - tette hozzá a koronavírus-járványra utalva. A pandémia miatti kényszerszünet következtében sok klub pénzügyi nehézségekkel küzd és egyelőre nem látni, mi lesz a folytatásban.

Rummenigge hangsúlyozta, az olyan fizetési plafon bevezetésének, mint amilyen az amerikai profi ligák esetében ismert, nem várt következményei is lehetnek.

"Ott nincs kieső és feljutó. Márpedig ez fontos része a futballnak" - jelezte.

A fizetési plafonról akar tárgyalni a következő hónapokban Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) elnöke. A DFL kimutatása szerint a Bundesliga 2018-19-es idényében az élvonalbeli csapatok 1,43 milliárd eurót költöttek a játékosok és az edzői stáb bérére.

Borítókép: TF-Images/Getty Images

Videók