"Instabil a helyzet, fennáll a kockázata, hogy törölni vagy halasztani kell a vb-t"

Szigorú covid-protokollal készülnek az oroszok.


A koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági intézkedéseket ígérnek az orosz szervezők a strandfutballisták klubvilágbajnokságára, amelyet jövő héten szerdától szombatig rendeznek Moszkvában.

Jevgenyij Bitenszkij versenyigazgató a pandémia terjedésére utalva úgy nyilatkozott, hogy nehezek a körülmények, de alkalmazkodnak a helyzethez, és különös figyelmet fordítanak a biztonság garantálására.

"Moszkvában instabil a helyzet, fennáll a kockázata annak, hogy törölni vagy halasztani kell a vb-t. Olyan Covid-protokollon dolgozunk, amelynek révén megteremthető a kellő biztonság" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a mérkőzések során a színhelyen, a CSZKA Arenában legfeljebb harminc százalékos lehet a lelátó kihasználtsága, és csak negatív teszt birtokában juthatnak be a szurkolók a nézőtérre.

A klubcsapatok világbajnokságán nyolc együttes - két orosz, illetve egy-egy portugál, brazil, spanyol, japán, paraguayi és fehérorosz - indul. A válogatottak idei strandfutball-vb-jét augusztusban ugyancsak Moszkvában rendezték, és a tornát az orosz nemzeti együttes nyerte meg.

Borítókép: Twitter.com/BeachSoccerWorldwide

Videók