Idén is a CFR-é lett a román bajnoki cím

Sorozatban harmadszor nyerték meg a bajnokságot.


Hatodik bajnoki címét szerezte meg hétfő este Romániában a kolozsvári CFR labdarúgócsapata.

Az erdélyi együttes a bajnoki címet eldöntő mérkőzésen idegenben 3-1-re legyőzte az Universitatea Craiovát.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága pár órával a mérkőzés előtt döntötte el, hogy Universitatea Craiova - CFR Kolozsvár mérkőzést a kupadöntők szabályai szerint játsszák le, döntetlen eredmény esetén hosszabbítanak, és ha ekkor sem vívta ki egyik csapat sem a győzelmet, büntetőrúgásokkal döntik el a bajnoki cím sorsát.

A szokatlan megoldásra azért volt szükség, mert az UEFA augusztus 3-i határidőt szabott meg az országos szövetségeknek az európai kupákban részt vevő csapatok lejelentésére, a román bajnokság rájátszásában pedig - az Astra Giurgiunál észlelt koronavírusos fertőzések miatt - még nem játszottak le minden mérkőzést.Az állás szerint azonban már csak az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Craiovának és a Kolozsvárnak maradt matematikai esélye a bajnoki cím elnyerésére, ezért kettejük összecsapása a román bajnokság döntőjévé alakult.

A Craiován lejátszott közönség nélküli mérkőzésen a hazai csapat szerezte meg a vezetést, de a CFR-nek még a szünet előtt sikerült egyenlítenie. A második félidőt pedig egyértelműen a kolozsváriak uralták, és fölényüket kétszer is gólra tudták váltani.

Az 1907-ben Kolozsvári Vasutas néven bejegyzett csapat tavaly és tavalyelőtt is diadalmaskodott a román bajnokságban.

Borítókép: Facebook.com/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Videók