Hódolat Tunyogi Ferenc előtt! Nem mindennapi videó!

A szilágysági partjelző nem mindennapi döntése előtt hajt fejet a sportnapilap.


Nem mindennapi esetről számolt be társoldalunk, az erdélysport.hu.

Sokáig emlékezni fognak a Petrolul és Rapid összecsapására azok, akik látták. Még inkább azok, akik érintettek voltak benne. Még szerencse, hogy a koronavírus miatt szurkolók nélkül rendezték a labdarúgó második osztály feljutásról dönteni hivatott rájátszásának mérkőzését. 

Történt, hogy a 66. percben, gól nélküli állásnál a hazaiak büntetőt végezhettek el. Sergiu Arnautu állt a labda mögé, lövését azonban Mihai Popa kapus hárította. Ám mivel a szabályokkal ellentétben egyik lába sem érintette a gólvonalat, Iulian Dima játékvezető megismételtette a büntetőt és sárga lapot mutatott fel a hálóőrnek. Tunyogi Ferenc partjelző jelzésére.

A Petrolul végrehajtót cserélt, de Popa Laurentiu Marinescu lövését is kivédte. Ám mivel ezúttal is ellépett a gólvonalról, Tunyogi ismét jelzett, a bíró megismételtette a tizenegyest és újabb sárgát mutatott fel Dimának. Amivel mehetett is zuhanyozni.

Csapata pedig immár kettős emberhátrányban maradt. Hátra volt viszont az újabb büntető, amelyhez ezúttal Meza Colli állt – és a kapu fölé bikázta a labdát. Így sem ekkor, sem a mérkőzés hátralévő időszakában nem született gól és 0-0-ra végződött a találkozó.
 

Petrolul - Rapid 0-0, penalty ratat de 3 ori de gazde! Are dreptate arbitrul? Playoff Liga 2 '19-'20

Petrolul - Rapid 0-0- play off Liga 2 2019-2020 In minutul 64 al partidei Petrolul - Rapid, disputate pe stadionul "Ilie Oana" din Ploiesti, se dicteaza pena...


A 36 éves Tunyogi Ferenc (fotón balra) pedig értelemszerűen a figyelem középpontjába került! „Hódolat Tunyogi Ferencnek!”, írta hétfői számában a Gazeta Sporturilor.

„Olyan kevés ember van, főleg Romániában, aki betartja a törvényeket, minden körülmények között, hogy Tunyogi tette egyszerre a normalitás és a bátorság oázisa a faragatlanság, a törvénytelenség és a jóérzés hiányának óceánjában”, fogalmaz Dan Udrea, az egyetlen román sportnapilap publicistája.

Azt, hogy miként reagált a Rapid edzője, és hogyan vélekedett a kiálított játékos, elolvashatja itt.

Borítókép: sportulsalajean.ro

 

Videók