Három labdarúgó, aki ellen utált játszani Paolo Maldini

Igazi nagyágyúk kerültek a listájára. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Nemrég Ronaldo és Ronaldinho is elárulta, hogy ki volt a legkeményebb védő, akivel valaha játszottak. Mind a két legenda Paolo Maldinit nevezte meg. Kétségtelen, hogy az AC Milan ikonja minden idők egyik legjobb védője, ugyanakkor neki is akadtak nehéz ellenfelei. Az olasz játékos most lerántotta a leplet, és elmondta ki volt a legkeményebb 3 játékos, akivel valaha találkozott pályafutása során.

Az AC Milan korábbi védője 24 évig játszott a San Siróban, ezalatt 7 bajnoki-címet és 5 Bajnokok Ligája-trófeát szerzett. A legendás olasz a válogatottban is fontos szerepet töltött be. A Squadra Azzurra egy világbajnoki bronzérmet és egy ezüstöt gyűjtött be segítségével.

A karrierje során számos labdarúgóval hozta össze a sors, és bizony akadtak olyanok is köztük, akik alaposan megnehezítették Maldini dolgát.

Az olasz listájára egy argentin, egy brazil és egy francia játékos került fel, ugyanakkor kimaradt a jelenkor nagyágyúja, Cristiano Ronaldo.


Ronaldo, Maradona, Zidane: erős trió

Fotó: GettyImages

„A legnehezebb ellenfeleim Diego Maradona, a fenomén Ronaldo és Zinedine Zidane voltak” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak.

Az 52 éves játékos szót ejtett a piros-feketékről is.

„Az idők változnak, sok dolog régen máshogy volt. Akkoriban könnyebb volt egy csapatot összetartani, a játékosok sokkal több időt töltöttek együtt. Az olyan kluboknak, mint a Milánó a hagyomány miatt keltik fel a fiatalok érdeklődését. Manapság a valós értékekre kevésbé figyelnek.”

„Emlékszem, amikor elkezdtem játszani, mindig azok voltak a példaképeim, akik keveset beszéltek, de keményen dolgoztak a pályán. Franco Baresi mindenek felett”
- tette hozzá Maldini.
 

Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Forrás: Etsuo Hara/Getty Images

Videók