Gyorsan megtalálta következő csapatát Dzsudzsák Balázs

Marad az arab bajnokságban a magyar válogatott csapatkapitánya.


Továbbra is az Egyesült Arab Emírségekben, az al-Ain labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs - számolt be pénteken az MLSZ Twitter-oldala.

A 33 éves szélsőtől a napokban vált meg korábbi klubja, az al-Ittihad Kalba, amely helyi beszámolók szerint szakmai okokra hivatkozva hozta meg döntését.


"Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem - idézte őt az mlsz.hu oldal. - Nagyon boldog vagyok, hogy néhány nappal azután, hogy az eddigi klubom úgy döntött, nem számol velem a jövőben, egy olyan csapathoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépést jelent előző csapatomhoz képest."

Sport365.hu - Dzsudzsákot sokkolta, hogy távoznia kell

A 33 éves játékos menedzsere, Vörösbaranyi József egy héttel ezelőtt még arról számolt be, hogy Dzsudzsák nyáron lejáró szerződésének egyéves meghosszabbításáról tárgyalnak az Egyesült Arab Emírségek 14 csapatos élvonalában 11. helyen álló klubbal, ahol véleménye szerint megbecsülik a 108-szoros magyar válogatott labdarúgót, aki jól érzi magát.

Dzsudzsák méltatta az al-Ain infrastruktúráját, múltját és szurkolótáborát, és kiemelte, hogy az al-Ain jelenleg is harcban van a bajnoki címért, ahogy az Ázsiai Bajnokok Ligájában is érdekelt, így jövő héten már ott is meccsük lesz.
Az al-Ain eddig egyszer, 2003-ban nyerte meg az ázsiai BL-t, de 2005-ben és 2016-ban is döntős volt. 2018-ban a klubvilágbajnokságon szintén a fináléig menetelt, míg otthon 13 bajnoki címmel és hét kupagyőzelemmel büszkélkedhet. A csapat a mostani szezonban is bajnoki címet szeretne szerezni és az ázsiai BL-ben is a lehető legtovább igyekszik jutni.

"A bajnokság és a BL, úgy érzem, kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek és minél jobban tudjam majd segíteni a csapatot" - tette hozzá Dzsudzsák, aki 2016 nyara óta futballozik az Egyesült Arab Emírségekben. Előbb az al-Vahda együttesében játszott, majd 2018 szeptemberében igazolt az al-Ittihad Kalbához, amelyben a másfél idény alatt 36 meccsen kilenc gólt szerzett, miközben 52 alkalommal hozta helyzetbe társait.

Dzsudzsák menedzsere, Vörösbaranyi József a közmédiának elmondta: az általa képviselt labdarúgó olyan klubhoz került, amely sokkal nevesebb és jobb, mint ahonnan távozott, így minden szempontból jónak minősíti a váltást. Hozzátette: a válogatott miatt elsődleges céljuk volt, hogy gyorsan megtalálják az új állomáshelyet, és amennyiben a szövetségi kapitány számít rá, "ne legyen kiesés a játékában". Elmondta: Dzsudzsák szerződése fél évre szól, további két évre szóló opcióval.

Az al-Ain jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, ugyanakkor egy, illetve két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint riválisai. A csapat jelenlegi vezetőedzője a portugál Pedro Emanuel, aki korábban a ciprusi Limasszollal kupát és szuperkupát is nyert. Az MLSZ honlapjának beszámolója kitér rá, hogy Dzsudzsák bajnoki mérkőzésen akár már pénteken (ma) bemutatkozhat, a jövő héten pedig már az ázsiai BL-sorozatban is pályára léphet.

Borítókép: Facebook/Ittihad Kalba Fc

Videók