Gulácsinak hatalmas szíve van: 25 milliót jótékonykodott

Gulácsi nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is rendszeresen bizonyítja, hogy egy igazi hős.


A magyar labdarúgó válogatott és a Bundesligában szereplő RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter feleségével együtt 25 millió forinttal járult hozzá egy SMA-s kisfiú gyógyulásához.

A nemes gesztusról az SMA-betegségben szenvedő Zsombor szülei számoltak be a közösségi médiában. Az anyagi támogatás mellett Gulácsi még egy dedikált mezt is küldött a kisfiúnak.

"Óriási megtiszteltetés ért minket az elmúlt napokban…. ugyanis átléptünk egy újabb hatalmas lélektani határt a Zolgensmáért zajló gyűjtésben! Nagyon örülünk ennek a hatalmas összefogásnak, ami Zsombiért létrejött... De a nagy öröm közepette kivételesen fontosnak tartottuk megemlíteni, hogy ezt a nagy harcot külföldön is követik, így figyelt fel Gulácsi Péter és családja is Zsombor történetére." – írták a beteg kisfiú szülei Facebook-bejegyzésükben.

"Gulácsi Péter a labdarúgó válogatott kapusa a mai napon 25 millió forinttal segítette Zsombor gyógyulását, hogy miharabb elérjük a célt. Óriási összeg ez nekünk mind anyagilag mind érzelmileg."

"Peti köztudottan sokat jótékonykodik, és a magyar válogatott sikeres szerepléséért járó prémiumát minden évben felajánlja oda, ahol segíthet vele. Ezen felül a képen látható mezt Zsombi kapta ajándékba Petitől. Nagyon szépen köszönjük a fiunk nevében is! A mez felkerül majd a falra, és örök emlék lesz!" – köszönték meg a posztban Gulácsinak az ajándékot.

"Gyakorló apukaként át tudta érezni a helyzetünket, és a párjával együtt úgy döntöttek, hogy az idén Zsombit segítik ezzel az összeggel. Nagyon szépen köszönjük Gulácsi Péternek és feleségének, Gulácsi-Vígh Diánának, és nektek is, hogy egyre közelebb kerülhetünk a célhoz. Együtt sikerülni fog."

Zsombor gyógyulásához a világ egyik legdrágább gyógyszerére, a Zolgensmára van szükség, amely 730 millió forintba kerül.

A Lipcse kapusa nem először jótékonykodik, a magyar válogatott sikeres szerepléséért járó prémiumát minden évben jótékonycélra ajánlja fel.

A népszerű "Ne pánikolj, sportolj" nevű oldal szerzője, Tamás Rita is méltatta a Gulácsi család nagylelkűségét:

Gulácsi nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is rendszeresen bizonyítja, hogy egy igazi hős.

Kép: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Videók