Gerrard: "Klopptól kaptam a lehető legjobb tanácsot"

Klopp tanácsokkal segítette az edzői szárnyait bontogató liverpooli ikont.


Steven Gerrard elárulta, hogy edzői pályafutása kezdetén mit tanácsolt neki a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp.

A liverpooli ikon 2016-ban hagyta abba a profi futballt, majd a Pool U18-asait irányította. Míg más visszavonult játékos, mint például Frank Lampard vagy Paul Scholes, aki alacsonyabb osztályban szereplő gárdánál vállalt vezetőedzői állást, addig Gerrard úgy döntött, hogy nevelőklubja akadémiáján szerez némi edzői rutint, viszont a klub nem gördített akadályt az elé, hogy máshol komolyabb feladatot tudjon betölteni.

A Mersey-party együttes egykori csapatkapitánya a Mirrornak elárulta, hogy Skóciába szerződése előtt Kloppal beszélgettek, aki hasznos tanácsokkal látta el.

"A legjobb dolog, amit valaha tettem, az volt, hogy eleinte kerültem a médiaszereplést és a feltűnést." - kezdte Gerrard a Mirrornak. "Néhány órán keresztül igazán őszintén és nyíltan beszélgettünk Jürgen Kloppal, aki a következő tanácsot adta nekem: "Ne a labdarúgó Steven Gerrardként kezd el az edzői karrieredet."

"Kezd el a legelején.” - ecsetelte a német edző tanácsait Gerrard. "Magabiztosságot kell szerezned, és hozzá kell szoknod a taktikához, valamint a különböző formációkhoz. Kísérletezz, próbálj ki dolgokat, minél többet. Ne félj hibázni, sőt. Hibázz sokat és tévedj hatalmasakat, de távol a kameráktól. Fejlődj sokat mielőtt kipróbálnád magad az Európa Ligában több ezer szurkoló előtt, mert rengeteg olyan labdarúgót láttam már, aki a hátán szereplő név miatt edzőként már nem volt olyan sikeres.”


(Kép: Andrew Powell/Getty Images)

A 39 éves szakember megbecsüli a német edző által adott tanácsot.

"Ez volt a lehető legjobb tanács. Nem hiszem, hogy valaha is fogok jobb tanácsot kapni ennél. Az elmúlt két évben számtalan hibát vétettem menedzserként, de az az igazság, hogy ezekből tanulok. Ugyanakkor az edzői munka olyan, ahol lehetetlen nem hibázni, hiszen számos másik kiváló edzővel állsz szemben."

A skót Premier League szintén szünetel a koronavírus-járvány miatt. A Rangers trénerének célja, hogy megszüntessék a Celtic évek óta tartó dominanciáját a bajnokságban, ugyanakkor ez nem csak a szüneteltetés miatt látszik nehéz feladatnak, hiszen a Rangers hátránya 13 pont az ősi riválissal szemben.

Forrás: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images
Borítókép: givemesport

Sport365.hu - Scholes reakciója felbecsülhetetlen, minden az arcára van írva - Videó

Paul Scholes reakciója örökké a TV-történelem egyik legnagyobb pillanata marad. Scholes és Gerrard a BT Sport stúdiójában vendégeskedett. A Liverpool legendája pedig épp arról beszélt, hogy neki soha nem jött össze a bajnoki cím a karrierje során. Ennek hallatán a United korábbi klasszisa megpróbálta visszatartani az érzelmeit, azonban ez nem igazán sikerült neki, Minden az arcára volt írva.

Videók