"Ez nem sikerült volna a csapat nélkül" - Szoboszlai Dominik

Az Izland ellen megnyert találkozó után a magyar csapat másodedzője, Cosimo Ignusco, a hátvéd Botka Endre, valamint a mérkőzést eldöntő Szoboszlai Dominik értékelte a mérkőzést.


A Magyarország-Izland Európa bajnoki pótseljtező találkozó után Erik Hamrén az izlandiak szövetségi kapitánya így értékelte a mérkőzést.  

"Nagyon csalódott vagyok, öt percre voltunk az Európa-bajnokságtól. Csalódott vagyok. Gratulálok Magyarországnak, nagyszerű nyár elé néznek!" 

A sport365.hu kérdésére elmondta, hogy vegyesek voltak az érzései, poklot érzett, rengeteg érzés tört rá, és ezek egyike sem jó.

"Amennyire örül a magyar válogatott, annyira szomorúak vagyunk mi. Jelenleg a csapatunk a pokolban van." 


Erik Hamrén csalódottan értékelt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. (Fotó: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar csapatból a másodedző Ignusco nagyon boldogan értékelt a lefújás után. 

"A mérkőzés nehezen indult, az első 15-20 perc után kezdtünk felszabadultan játszani. Sokkal nagyobb nyomás volt rajtunk, mint Walesben, mert tudtuk, hogy nincs több lehetőségünk. A szünetben találkoztunk a kapitánnyal, tisztáztuk a dolgokat."

"A második félidőben semmi kivetnivalót nem találtunk, megérdemelt a győzelmünk, jobban játszottunk."

"Marcoval folyamatosan kapcsolatban álltunk, övé a felelősség." - nyilatkozta a másodedző. 

A válogatott és a Ferencváros hátvédje, Botka Endre újságírói kérdésre elmondta, hogy nagyon nehéz volt őket feltörni.  

"Ennek a mérkőzésnek nem lehetett más kimenetele."


Botka Endre (Fotó: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images)

Szoboszlai Dominik a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez nem sikerülhetett volna a csapat nélkül és a csapattársak nélkül.

A sport365.hu kérdésére elmondta, hogy nagyon sok érzelem szakadt ki belőle, és az elmúlt hét eseményei átvillantak rajta.  


A sajtótájékoztató legvégén Ignusco köszönetet mondott a csapat átmeneti másodedzőjének, Gera Zoltánnak, valamint a stábnak. Elmondta, hogy az egész projekt messziről indult.

 

"Meg szeretném köszönni a magyar stábnak. Nélkületek ez soha nem indult volna el."

Borítókép: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images
 

Sport365.hu - Csodálatos magyar fordítás, Szoboszlai góljával Eb résztvevő Magyarország

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtezőn hazai pályán Izland válogatottját fogadta. A találkozót Izland együttese kezdte jobban, egy szöglet után Palsson fejesét bravúrral védte Gulácsi. A tizedik percben veszélyes helyről jutottak szabadrúgáshoz az északiak. A 17 méterről elvégzett pontrúgás kicsúszott kapusunk kezéből, aminek következtében Izland megszerezte a vezetést.

Videók