"Ez katasztrófa Németország számára"

A világsajtó reagált a német labdarúgó-válogatott történelmi vereségére.


A német labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Spanyolország otthonában a Nemzetek Ligája A divíziójának egyik legjobban várt mérkőzésén.

A 6-0-s végeredmény nemcsak Magyarországot, hanem a nemzetközi sajtót is meglepte. Ezekből szemezgettünk.

Az olasz Repubblica szerint a spanyol fúria megalázta Joachim Löw csapatát, amivel a hazaiak bejutottak a Nemzetek Ligája elődöntőjébe. A portál kiemeli, hogy a német válogatott 1931 óta nem szenvedett ilyen súlyos vereséget. 

A svájci Tagesanzeiger is annyit ír, hogy senki sem számított ilyen horderejű vereségre. A portál hozzáteszi, hogy legutóbb 1931 május 24-én volt hasonlóra példa. 

Az osztrák Kurier ennyit ír: A spanyolok átgázoltak a tehetetlen németeken. Joachim Löw csapatának esélye sem volt, és történelmi vereséget szenvedett. 


A német futball megalázó vereséget szenvedett a spanyol Armadától.
Fotó: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images

A horvát Jutarnji list szerint 111 éve nem történt ekkora katasztrófa a Nationalelffel.

A spanyol portálok örömmámorról írnak. 


Az El Mundo szerint egy történelmi éjszakán Németországot megalázta csapatuk, míg az El Pais szerint a spanyolok új generációja leckét adott a német csapatnak.

Az angol Guardian szerint Joachim Löw csapatát, nem egyszerűen legyőzték, hanem megsemmisítették. 

A német labdarúgó-válogatott 2014 július 8-án 7-1-re ütötte ki a brazil csapatot a világbajnoki elődöntőben, míg a tegnapi nap folyamán a spanyolokkal szemben megsemmisítő vereséget szenvedtek. Nagyot fordult a világ a Nationalelffel. 


Borítókép:  Fran Santiago/Getty Images
Forrás: Kicker.de

Sport365.hu - A spanyolok kivégezték a németeket

A spanyol válogatott nagy meglepetésre kiütéses, 6-0-s győzelmet aratott Sevillában a vendég német együttes felett a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 4. csoportjának zárófordulójában. A nap rangadója nyomasztóan egyoldalú meccset hozott. A házigazda spanyolok a találkozó elejétől a végéig könnyedén kerültek helyzetbe, míg a Sane, Werner, Gnabry német támadótrió a labdával is ritkán találkozott, a hazai kapura pedig semmilyen veszélyt nem jelentett.

Videók