Egy tizenéves fiú exhumáltatni akarja Maradona testét

Santiago Lara állítja, a legenda volt az édesapja.


Egy 19 éves tinédzser ügyvédhez fordult annak érdekében, hogy kérvényezni tudja Diego Maradona testének exhumálását.

A legendás argentin játékos november 25-én hunyt el, szívrohamban. Az egykori világbajnokot egy nappal később búcsúztatták, majd szülei mellé helyezték örök nyugalomra. Nem sokkal ezt követően a 19 éves Santiago Lara az ügyvédjéhez, Jose Nunezhez fordult, hogy kérelmet adjanak be Maradona testének exhumálásához.

A kérelmet Lara szülővárosában, La Platában nyújtották be, ami mindössze egy órányi autóútra fekszik Buenos Airestől. Az ügyvéd a test exhumálását, a boncolási jegyzőkönyvet és az egykori játékos DNS-mintáját kérte.

Lara közel hat éve él bizonytalanságban. Mindössze 13 éves volt, amikor egy újságban saját, pixelekkel kitakart arcát megpillantotta Maradona képe alatt.

A fiatal fiú édesanyja, 2006-ben hunyt el tüdőrákban, Larát pedig a nő akkori párja, Marcelo Lara nevelte fel. Az anyukának állítólag hétéves viszonya volt a Sevilla egykori játékosával, minderre pedig csak a halálos ágyán derült fény.


Szurkolók tisztelegnek Maradona emléke előtt, Praguayban.

Fotó: Luis Vera/Getty Images

„Édesanyám sajnos meghalt, amikor 3 éves voltam. A halála előtt napokig lélegeztetőgépen volt, de amikor levették róla és tudott beszélni, a játékos ügyvédi csoportjának elárulta, Diego fia vagyok” - mondta a tinédzser a Telemundo Suelta la Sopa című műsorában.

A tini nem tett le arról, hogy bizonyítsa ezt az állítást és úgy érzi ez az utolsó lehetősége erre.

„Csak tudni szeretném, hogy ki vagyok. Az, hogy ez mennyibe fog kerülni, nem számít.”

Később a fiú ügyvédje egy másik argentin tv-műsorban nyilatkozott az ügy kapcsán, ahol azt mondta, Santiago azért kereste meg őt, mert úgy érzi, nem tud semmit a múltjáról.

2016-ban, Lara úgy fogalmazott, mindig is Marcelo Lara lesz az igazi édesapja, de nem tud elmenni amellett a tény mellett, hogy azt állítják, a biológiai apja Diego Maradona.

„Azt hiszem, hasonlítok rá. Az arcom, a fürtjeim, minden. Ránézek Marcelóra és tudom, nem vagyunk egyformák. Nem könnyű minden reggel ezzel az érzéssel kelni” - tette hozzá akkor.
 

Forrás és borítókép: sportbible.com

 

Sport365.hu - Megvásárolható Maradona '86-os meze, melyben az évszázad gólját szerezte

Egy New Jersey-i aukciósház alkalmazottja, David Amerman szerint kétmillió dollárért (606 millió forintért) megvásárolható az a mez, amelyben Diego Maradona az 1986-os világbajnokságon az Anglia ellen 2-1-re megnyert negyeddöntőben szerepelt. A későbbi vb-győztes dél-amerikaiak mindkét gólját a szerdán, 60 éves korában elhunyt Maradona szerezte, mindkét találatának külön történelme lett.

Videók