Egy korábbi nyilatkozata miatt Zidane nem kér Alliból

Az angol játékost is bevonták volna az üzletbe.


Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Gareth Bale hamarosan visszatérhet a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához. A Telegraph beszámolója szerint az angolok Dele Allit is bevonnák az üzletbe, azonban a spanyolok elutasítottak ezt az opciót, ugyanis a Királyi Gárda vezetőedzője, Zinedine Zidane egy korábbi megjegyzése miatt nem szeretné, ha a Realba igazolna az angol válogatott középpályás.

A két klub folyamatos tárgyalásokat folytat Gareth Bale-ről, úgy tűnik a kegyvesztetté vált walesi támadó kölcsönben folytathatja José Mourinho együttesénél. A tárgyalások során állítólag felmerült annak a lehetősége is, hogy Dele Alli egy szezonra a Realhoz kerüljön kölcsönbe, de Zinedine Zidane ezt elutasította.

null

At his best, Dele Alli's ability to bring the ball out of the air for a finish is unmatched in world football. pic.twitter.com/0SShWPMSGr


A spanyol AS szerint Zidane megvétózta annak lehetősgét, hogy az angol játékos a királyi gárdában folytassa a pályafutását. A francia trénernek ugyanis nem tetszett, amit a 24 éves középpályás nyilatkozott 2017-ben, miután a Tottenham Hotspur 3–1-re legyőzte a Realt a Wembley-ben. A meccs után Alli kissé arrogáns megjegyzést tett, ugyanis azt mondta, hogy könnyen szerezhetett volna legalább három gólt.

"Hogy őszinte legyek csalódott vagyok, hogy nem lőttem mesterhármast. Kieran remek labdát adott, könnyen rúghattam volna még egyet a végén."

A lap azt írja, hogy Zidane nehezményezte Alli észrevételeit, arrogánsnak tartotta és cseppet sem nyűgözte le teljesítményével, márcsak azért sem, mert az első gólja erősen lesgyanús volt.

Alli klubváltásában nem csak a korábbi megjegyzése jelenthet gondot, hanem a magas fizetése is, ugyanis a 24 éves angol heti 100 ezer fontot keres.

A madridi sztárcsapat akár 15 millió fontot is megtakaríthat ebben a szezonban azzal, hogyha a Tottenham szerződteti Bale-t és átvállalja a bérének felét.

Forrás: sportbible

Kép: sportbible

Videók