Borul a bili? Válságértekezletet tart az Európai Szuperliga 12 klubja

Több csapat is kilépne.


Spanyol sajtóértesülések szerint kedd éjszaka válságértekezletet tart a labdarúgó Európai Szuperliga (ESL) megalakulásában érdekelt 12 klub vezetője.

A bajnokság létrehozásának tervét a hétfői bejelentés óta gyakorlatilag mindenki támadta, magasrangú politikusok is, az európai szövetség (UEFA) pedig kilátásba helyezte, hogy kizárja a szuperligás klubokat például a Bajnokok Ligájából, játékosait pedig nem engedi válogatott találkozókon szerepelni.

Brit médiaértesülések szerint a Chelsea és a Manchester City, spanyol részről pedig a Barcelona és az Atlético Madrid már visszakozik, hogy mégsem lép be a Szuperligába, de az érintett klubok ezt egyelőre nem erősítették meg. A média beszámolói arról is szólnak, hogy a Manchester United első embere, Ed Woodward, illetve a Juventus elnöke, Andrea Agnelli is beadta lemondását, ez pedig az ő visszalépésüket is előrevetíti.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.

Borítókép: barcauniversal.com

Videók