Bilincsben vitték el Ronaldinhót

A brazil legenda most rossz fát tett a tűzre.


Letartóztatták Paraguayban a helyi hatóságok a világbajnok brazil labdarúgót, Ronaldinhót és bátyját, Robertót. Az ok: hamis útlevéllel léptek be az országba.

A 2002-ben világbajnok, majd 2005-ben aranylabdás brazil legenda egy Nicolas Belotti nevű paraguayi kaszinótulajdonos meghívására érkezett a szomszédos országba, ahol több médiaeseményen is részt kellett volna vennie.

A paraguayi minisztérium közlése szerint azonban őrizetbe vették a testvérpárt, miután a gyanú szerint hamis útlevelekkel hagyták el az országukat, illetve léptek be a szomszédos országba. A szállodai szobájukban a saját nevükre szóló, de őket paraguayi állampolgárként feltüntető iratokat találtak.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,6 millió dolláros bírságot. Mivel a labdarúgó ellen több szabálysértési eljárás is indult, ez az összeg feltehetően jóval nagyobb lehet a továbbiakban. Útlevél nélkül el sem hagyhatnák Brazíliát, azonban tavaly kinevezték az ország idegenforgalmi nagykövetének, így ezt kikerülve utazhat.

Frissítés:


Federico Delfino ügyész a csütörtöki meghallgatás utáni sajtótájékoztatón közölte: a testvérpár brazil útlevelekkel hagyta el Sao Paulót, a paraguayiakat pedig saját elmondásuk alapján "ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről".

"Az előzetes vizsgálat megállapította, az útleveleken szereplő számok más személyekhez tartoznak" - jelentette ki Delfino. Hozzátette, a hatóságok a dokumentumok mellett a testvérpár mobiltelefonjait is lefoglalták.
 

Forrás: goal.com

Videók