Bayern-Sevilla: karantén az ára a szurkolásnak

Söder szigorított, az összes hazánkba látogató németnek karanténba kell vonulnia.


A bajor miniszterelnök úgy döntött, a hazánkba látogató szurkolókra nem vonatkozik a 48 órás szabály.

Szeptember 24-én este a Puskás Arénában csap össze a 2019/20-as szezon Bajnokok Ligája győztes, Bayern München és az Európa-liga-nyertes Sevilla. A Szuperkupa döntője ráadásul nézők előtt zajlik majd, amire az európai klubfutballban a koronavírus-járvány miatt már régóta nem volt példa. Nem mindenki örül azonban ennek a lehetőségnek.

A német csapat vezetőedjőze, Hansi Flick korábban azt nyilatkozta: ez egy olyan döntés, amit nagyon nem tud megérteni.

Ezt követően Markus Söder is felszólalt, aki arra kérte a szurkolókat, hogy ne látogassanak hazánkba, mert a koronavírus-járvány tekintetében Magyarország kiemelten kockázatos zónának számít.

Ennek hatására már több száz szurkoló visszamondta az utazását, de a bajor miniszterelnök további szigorításokat vezetett be.

A német RTL.de azt írja, Söder kijelentette a Puskás Arénába látogató szurkolók számára megszűnik a 48 órás szabály, és hazatérésüket követően kötelező karantén vár rájuk, attól függetlenül, hogy mennyi időt töltöttek hazánkban.

Döntését azzal indokolta, hogy Münchenben és annak környékén rohamosan nő a koronavírussal fertőzöttek száma.

A mérkőzés 21:00-kor kezdődik. A párharc alakulásáról és a legfőbb tudnivalókról folyamatosan beszámolunk oldalunkon.

Borítókép: M. Donato/FC Bayern via Getty Images

Forrás: rtl.de

Sport365.hu - "A Bayernben éljátékosok vannak" - Lopetegui

A Sevilla FC vezetőedzője szerint csapatának a legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy versenyben legyen a Bayern Münchennel csütörtök este a labdarúgó európai Szuperkupa-mérkőzésen a Puskás Arénában. Julen Lopetegui a találkozó előtti online sajtótájékoztatón rámutatott, a koronavírus-járvány miatt elhúzódott előző szezon és az új idény között nem telt el sok idő, az egy hónappal ezelőtti Európa-liga-finálé óta - amelyet együttese 3-2-re nyert meg az Internazionale ellen - két felkészülési találkozót játszottak, tétmérkőzést viszont nem.

Videók