Az ezerarcú Diego - galéria

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, Maradona halálhírének hallatán mindenkinek beugrott egy-egy kép a legendás játékosról.


A november 25-én elhunyt Diego Maradona nevének hallatán alighanem mindenkinek az 1986-os vb-döntő képei ugranak be. Az argentin sztárnak az angolok elleni mérkőzésen több olyan megmozdulása volt, ami örökre a retinákba égett. Egyik találata „Isten kezeként” híresült el, míg a másikat az évszázad góljának választották. Bár talán ezek azok a pillanatok, amikről még több száz év múlva is beszélnek majd, Maradona jóval többet jelentett az embereknek és a futballvilágnak.

A világbajnok labdarúgó számos klubcsapatban letette névjegyét, de edzőként és szövetségi kapitányként is okozott nekünk néhány emlékezetes, felemelő, olykor pedig vicces pillanatot. Ugyanakkor nemcsak a futballpályán, hanem azon kívül is sokszor láthattuk. Bújt bele a vadító táncos szerepébe, ringbe lépett jótékonysági bokszgálán, olykor pedig leruccant egy kicsit a homokos tengerpartra, hogy ott rúgja a bőrt. Most következzen néhány ezekből a képsorokból.

1979: Maradonát vállukon viszik társai, miután a Oroszország 3-1-es legyőzésével Argentína megnyerte az ifgúsági labdarúgó-világbajnokságot. Diego csapatkapitányként vezette győzelemre társait.A család nagyon fontos volt Maradona számára. Itt ép testvéreivel focizik a tengerparton.


 

Kislánya is nagyon fontos volt számára. Ez a kép 1998-ban készült róluk Nápolyban.


 

A szakadó eső sem zavarhatta meg, amikor a Como elleni mérkőzésről nyilatkozott, 1987-ben.
2010: A hangulatra nem volt panasz az argentin válogatott edzésein, amikor ő volt a csapatkapitány.
Sokféle szerepben feltűnt. Volt, amikor egy jótékonysági gálán lépett ringbe.


És olyan is, amikor táncosként tündökölt a színpadon.

1986: Amit nem lehet elfelejteni: "Isten keze" gólt szerez az angolok elleni vb-döntőben.


 

Járt neki a trón.

További képekért lapozza át galériánkat!

Fotók:GettyImages

 

Sport365.hu - "Ő már Isten kezében van" - sajtószemle

Bild: "Adios, Diego! Maradona isten kezében. Diego Armando Maradona (60), a világ legnagyobb futballművésze halott." Frankfurter Allgemeine Zeitung: "A zsenialitás és az őrület között. A labdarúgás világának búcsúznia kell egyik legjobb játékosától: mindössze 60 évesen elhunyt Diego Armando Maradona. Világbajnok, többszörös bajnok, UEFA Kupa-győztes, szövetségi kapitány, doppingvétkes, megbukott tévés műsorvezető, kokainfogyasztó - ez tulajdonképpen túl sok egyetlen életre."

Videók