Az egyik játékos nem volt hajlandó Maradona emléke előtt tisztelegni

A játékos múltjának sötét részei miatt döntött így.


Paula Dapena nem volt hajlandó részt venni a Maradona előtti tisztelgésben, a Viajes Interrias FF - Deportivo Abanca mérkőzésen, és tiltakozása jeléül hátat fordítva leült a pálya közepére a gyászszünet alatt.

A hétvége során az egész világon megemlékeztek a november 25-én elhunyt világbajnokról. Az egyik hétvégi spanyol női labdarúgómérkőzésen azonban akadt olyan is, aki nem vette ki a részét a megemlékezésből.

Paula Dapena azért döntött a tiltakozás mellett, mert nem tudott elmenni a tény mellett, hogy Maradonát korábban pedofíliával és erőszakos cselekményekkel is meggyanúsították.

„Amint megtudtam, hogy gyászszünet lesz az emlékéért a meccs előtt, tudtam, nem fogok tisztelegni egy erőszakos, pedofil személynek” – nyilatkozta a játékos az AS szerint.


Három nappal a történtek előtt a női erőszak megszüntetésének napján rendeztek egy mérkőzést, amin nem tartottak egy percnyi szünetet a meccs előtt.

"Az áldozatok részére nem tartottak egy percnyi szünetet. Tehát nyilvánvaló, hogy nem vagyok hajlandó részt venni egy bántalmazó megemlékezésén, és nem az áldozatok miatt" - mondta Dapena. 

Míg Dapena csapattársai lehajtott fejjel álltak a pályán, addig a játékos hátat fordítva ült köztük. A PontevedraViva helyi hírtelevízió jelentése szerint Dapenát az ellenfél edzője is támogatta, aki elmondta megértette a nő álláspontját, amikor beszélt vele.

Ez a helyzet minden bizonnyal nagyon nehéz, de senkit nem szabad rákényszeríteni egy olyan megemlékezésre, amivel nem ért egyet.

Forrás: sportbible.com

Borítókép: GettyImages és Twitter

 

Videók