Az Aranylabda-kérdésre adott válaszával Mané bizonyította, sokkal több, mint egy focista

A szenegáli ismét tanúbizonyságot tett emberi nagyságáról.


Sadio Mané egyáltalán nem bánná, ha idén nem ő kapná meg az Aranylabdát, mer szerinte a Real Madrid sztárja rászolgált a díjra.

Sadio Mané nagyszerű évet zárt. A szenegáli válogatottat győzelemre vezette az Afrika-kupán, míg klubjával a Liverpoolal több fronton is bizonyított egyszerre. Teljesítménye alapján Manénak az Aranylabdára is pályázhatna ő azonban nem igazán tartja magát esélyesnek a díjra.

„Nem (számolok azzal, hogy megkapom). Őszintén szólva szerintem Karim idén nagyon megérdemli. Fantasztikus szezonja volt a Real Madridban. Megnyerte a Bajnokok Ligáját... Szerintem határozottan megérdemli, ezért örülök neki” – mondta Mané a Canal Plusnak.

„Tudom, hogy megnyertem az Afrika-kupát. Megkönnyebbülés volt számomra és az egész ország számára, és nagyon örülök neki, de úgy gondolom, hogy Karim az, aki megérdemli a díjat” – tette hozzá.

Manéhoz hasonlóan sokan Karim Benzemát tartják idén a legesélyesebbnek a díj elnyerésére. A francia a csapatával a 2021/22-es szezonban a Bajnokok Ligáját és a Spanyol Bajnokságot is megnyerte.

Borítókép: Marc Atkins/Getty Images

Videók