Amikor Zidane mesterkurzust tartott Guardioláéknak - VIDEÓ

Húsz év távlatából is lenyűgöző, ahogy Zizou a labdával bánt.


Didier Deschamps irányította francia labdarúgó-válogatott 2018-ban ismét felért a csúcsra miután a világbajnokság döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot. És alighanem Pogbáékkal a 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokságon is számolni kell.

Kísértetiesen hasonló volt a helyzet húsz évvel ezelőtt is, legalábbis párhuzamot lehet vonni a 2000-es és a mostani francia válogatott között.

1998-ban először lett Franciaország aranyérmes a labdarúgó-világbajnokságon, így a 2000-es holland-belga közös rendezésű Eb-re már világbajnokként érkeztek a gallok. Bár abban a csapatban egytől egyig minden poszton legendák szerepeltek, elég csak Deschamps, Robert Pires, Thierry Henry, Laurent Blanc, Marcel Desailly vagy Emmanuel Petit nevét megemlíteni.


A '98-as vb hőse (Kép: Pressefoto Ulmer\Getty Images)

Ugyanakkor a francia válogatott legnagyobb húzóneve Zinedine Zidane volt. Juventus és a Real Madrid egykori legendája úgy futballozott akkoriban, hogy aki látta, annak tátva maradt a szája. Zidane az egész torna alatt lenyűgözően játszott, ám a Spanyolország ellen nyújtott teljesítményét alighanem senki sem fogja egyhamar elfelejteni.

Az alábbi videóban újra nézheti Zizou cseleit, passzait és természetesen a szabadrúgásból szerzett gólját.

GiveMeSport Football on Twitter

Zinedine Zidane's performance vs Spain at Euro 2000 was unreal What. A. Baller. https://t.co/OEyzriagDI

A spanyolok elleni negyeddöntőben egyébként Zidane és Youri Djorkaeff góljaival Franciaország nyert 2-1-re.

Természetesen ez csak egy kis szelet abból, hogy miért tartják máig a valaha volt egyik legnagyobb labdarúgónak Zinedine Zidane-t.

Forrás: givemesport

Borítókép: givemesport

Videók