Amikor Roy Keane elvesztette a fejét a csapatépítőn

Nem bírt veszíteni.


Roy Keane nem csak a pályán nem bírt veszíteni, győztes mentalitása akkor is megmaradt, amikor csapatával elhagyták a focipályát.

Az ír egészen egyszerűen utált kikapni, és az teljesen mindegy volt, hogy épp mit csinál, számára csak a győzelem volt elfogadható. Erről árulkodnak azok a régi felvételek is, amin a Manchester United egyik csapatépítője látható. Jó pár évvel ezelőtt az angol alakulat egy étteremben vacsorázott, ahol csapatépítő jelleggel egy kvízjátékot játszottak. Az egész csapat remekül érezte magát, kivéve Keanet.

A középpályás minden áron győzni akart, és teljesen kétségbeesett, amikor úgy tűnt, elveszíti azt. Keane dühösen azzal vádolta Johnt, a játékmestert, hogy megváltoztatta a kérdéseket és elcsalta a vetélkedőt.

"Kijelölted az embert, tudod, hogy tudja, ez csalás" – csattant fel.

Ez a régi, de annál értékesebb videó jól mutatja, hogy Keane a pályán kívül is ugyan olyan volt, mint ahogy játék közben megismertük.

Egy másik régi történet is jól megmutatja a játékos különleges személyiségét. Kane egyszer azért csattant össze Wayne Rooney-val, mert társa megnézte az X-Faktort.

„Még mindig emlékszem az első idegenbeli utamra, amikor Roy Keane-nel vitatkoztam” – mesélte Rooney 2018-ban a Sky Sportsnak.

„A Newcastle United-del játszottunk, és előtte este a rögbit néztük a tv-ben. Amikor ő elment enni, én átlöktem az X-Faktorra és eldugtam a távirányítót."

„Nagyon nem örült ennek a vitának, de azt hiszem attól kezdve elkezdett jobban tisztelni, mert szembe mertem vele szállni."

Ez a megmosolyogtató sztori már csak Keane tolmácsolásában hangzik jobban, aki így írta le az esetet az életrajzi könyvében:

„Azt kérdeztem tőle: Hol van a rögbi bajnokság? Tudtam, hogy készül valamire, mert látszott a fején. Aztán megkérdeztem, hogy hol van a távirányító, amire azt felelte, nem tudom. Én erre azt mondtam neki, b*szd meg! Nem viharoztam ki egyből, de nem akartam azért fáradozni, hogy visszakapjam, így a meccs hátralévő részét a szobámban néztem meg."

"Másnap amikor nem jelentem meg a közös reggelin, Wayne vette a bátorságát és feljött hozzám megkérdezni, hogy megtaláltam-e már a távirányítót. Mondtam neki, hogy most már tényleg b*aszódj meg. Ez volt az egyetlen nézeteltérés köztünk. Később az egyik könyvében azt írta, hogy én ráküldtem a biztonságiakat, hogy visszaszerezzék nekem a távirányítót, de ez persze nem volt igaz.”


Borítókép és forrás: sportbible.com

 

 

Videók