Alexis Sánchez idén már nem léphet pályára

Sánchez már elutazott Barcelonába...


Alexis Sánchez szombaton megsérült bokáját minden bizonnyal műteni kell, ebben az esetben az Internazionale chilei labdarúgójára hosszabb kényszerpihenő vár.

Sánchez kezdőként lépett pályára a Kolumbia elleni felkészülési mérkőzésen, amelyen a 88. percben cserélték le. Reinaldo Rueda, a chileiek szövetségi kapitánya a 0-0-s döntetlent követően elmondta: amennyiben meg kell operálni a szélsőt, minden bizonnyal két-három hónapos kihagyás vár. Sánchez így kedden már nem is tudott pályára lépni a chilei együttes következő barátságos mérkőzésén, amelyen társai nélküle győzték le Guineát 3-2-re.

Klubcsapata, az Internazionale a honlapján közölte: a vizsgálatok Sánchez bal bokájában a ficam következtében az ínszalag károsodását állapították meg. A szélső további orvosi konzultáció céljából Barcelonába utazott, ahol szerdán Ramon Cugat professzorral találkozik. Ezt követően döntenek arról, valóban szükség van-e a műtéti beavatkozásra.

Tancredi Palmeri olasz újságíró Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy Sánchez visszatérése csak 2020-ban esedékes.


Ha Alexis Sánchez valóban három hónapig harcképtelen lesz, akkor az azt jelentené, hogy kihagyja a Bajnokok Ligája csoportkörének hátralévő mérkőzéseit. Az Inter két forduló után egy ponttal a csoport harmadik helyén áll a Barcelona és a Dortmund mögött. Az olasz bajnokságban pedig többek között a Roma és a Napoli ellen rangadókon is nélkülöznie kell a chileit Antonio Conténak, de a február eleji milánói derbire már jó eséllyel visszatérhet.

Sánchezt a Manchester United a nyáron egy szezonra adta kölcsön a milánói klubnak, amelyben eddig négy tétmérkőzésen egyszer volt eredményes.

 

Borítókép: Pedro Vilela/Getty Images

Videók