A világ 10 legkreatívabb középpályása rangsorolva

A Premier League-ben játszó labdarúgók picit dominálják a listát.


A FourFourTwo magazin összeállította és rangsorolta napjaink legnagyobb játékmestereit, az az a labdarúgás jelenlegi 10 legkreatívabb középpályását.

Érdekesség, hogy a lista felét olyan labdarúgók teszik ki, akik a Premier League-ben játszanak.

Azonban a győztest nem köztük kell keresni, mivel az első helyet a Bundesliga egyik legnagyobb sztárja, Thomas Müller foglalja el.

A világbajnok német válogatott labdarúgó nem feltétlen az a játékos, akit azonnal a stílusos játékkal azonosítunk, azonban Müller az előző szezonban 26 gólpasszt osztott ki és 14 gólt jegyzett. Egy vérbeli 10-es feladata pedig az, hogy segítse csapatát a gólszerzésben, és ezt az előző idényben senki sem csinálta jobban, mint a Bayern München játékosa.


(Kép: Michael Regan - UEFA/UEFA via Getty Images)

Érdekesség, hogy a Chelsea-s Mason Mount nem fért fel a listára, a tízedik pozícióban ott van azonban honfitársa, Jack Grealish. Az Aston Villa sztárját az Inter irányítója, Christian Eriksen előzi meg. A nyolcadik helyet Martin Ödegaard foglalja el, aki az előző idényt a Real Sociedadnál töltötte. A fiatal norvég játékos remek idényt futott tavaly és bár lett volna még egy év a kölcsönszerződéséből, a Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane inkább visszarendelte a fővárosiakhoz. Azonban Madridban eddig nem sok babér termett számára, ugyanis a francia tréner az első három fordulóban csupán 47 percnyi lehetőséget adott neki. A 21 éves tehetségre egyébként több hetes kihagyás vár, sajtóhírek szerint november végéig nem számíthat rá Zinedine Zidane vezetőedző.


(Kép: Eurasia Sport Images/Getty Images)

A listát egyértelműen a Premier League-ben szereplő játékosok dominálják, ugyanis szám szerint öt középpályás található a tíz között. A Chelsea német válogatott játékosa, Kai Havertz az ötödik, őt követi a Manchester United megmentője, Bruno Fernandes.

A dobogó képzeletbeli alsó fokára az Everton szenzációs formában játszó nyári szerzeménye, James Rodriquez állhat fel. A második helyen Kevin De Bruyne, a Manchester City belga futballistája végzett, akit nem rég a Premier League előző idényének legjobbjának választottak a játékostársak.


(Kép: Laurence Griffiths/Getty Images)

Íme, a teljes lista:

10. Jack Grealish (Aston Villa)

9. Christian Eriksen (Inter)

8. Martin Ödegaard (Real Madrid)

7. Giovanni Reyna (Borussia Dortmund)

6. Alejandro „Papu” Gómez (Atalanta)

5. Kai Havertz (Chelsea)

4. Bruno Fernandes (Manchester United)

3. James Rodríguez (Everton)

2. Kevin De Bruyne (Manchester City)

1. Thomas Müller (Bayern München )

Kép: Getty Images

Forrás: Sportbible

Videók