A végére elfáradtak a spanyolok, a Bayern nyerte a Szuperkupát

4. trófeáját is megszerezte a német alakulat az idei szezonban.


A német szurkolók örülhettek a Puskás Arénában.

A mérkőzés Goretzka labdaszerzésével indult, majd Alaba adott be jobbról a kapushoz. Néhány perc múlva a túloldalon Jordan harcolt ki egy szabadrúgást, amit Lewandowski fejelt ki. Spanyol oldalon Suso és Navas akciózott, majd Rakitichez próbálták meg eljuttatni a labdát, a passz azonban rövidnek bizonyult.

A 11. percben aztán jött a fordulat, Alaba az ötös előtt ellökte Rakiticet, büntetőhöz juttatva ezzel a Sevillát. A büntetőhöz Lucas Ocampos állt oda, aki könnyedén lőtte ki a jobb alsót, amit a balra induló Neuernek esélye sem volt védeni.


A büntetőt követő percekben egyik csapat sem tudott jelentős helyzetet kialakítani, így az újabb izgalmakra egészen a 20. percig várni kellett. Ekkor Rakitic kis híján öngólt fejelt. 1 perccel később pedig Müller került hatalmas helyzetbe, de a labdát Koundéba rúgta.


Fotó: Laszlo Szirtesi/Getty Images

A németet nem zavarta meg a kihagyott helyzet, előbb Pavardnak adott remek passzt, majd Lewandowskit indította remekül. Gól azonban egyik helyzetből sem született.


Fotó: Tibor Ilyes - Pool/Getty Images

A müncheni alakulat továbbra is nyomás alatt tartotta a spanyolokat, előnyüket pedig a 34. percben Goretzka gólra is váltotta. A válogatott játékos jobbal célzott a jobb alsóba.


Nem sokáig lehettek nyugodtak a németek de Yong ugyanis egy perccel később betalált a bal felsőbe, igaz ezt les miatt érvénytelenítették a játékvezetők.

A félidő utolsó 10 perce kevésbé sikerült akciódúsra, ráadásul a játék többször állt ápolás miatt. A két perces ráadásban már egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani, így 1-1-es állással mentek szünetre a felek.

Izgalmasan indult a második félidő. A 46. percben Ocampos indította Escuderót, aki de Jongnak adta be a labdát. Süle próbált menteni, de majdnem sikerült a jobb alsóba kotornia a játkszert. Neuer kiváló reflexeinek köszönhetően azonban megúszták a németek.

 


5 perccel később már ők veszélyeztették az ellenfél kapuját.Müller és Lewandowski remek összjátékot mutatott be a lengyel pedig betalált a bal alsóba. A játékvezetők azonban les miatt kérték a videóbíró segítségét, majd a kupaktanács után érvénytelenítették a találatot.


Hansi Flick legénysége azonban nem nyugodott bele a döntetlenbe. Az 54. percben Sané próbálkozott ballal, de nagyon fölé lőtte a labdát. 4 perccel később ismét gólt szerezhetett volna a müncheni gárda, de ezúttal is lesen volt.

A következő időszak inkább a lökdösődésekről szólt. Először Müllert lökte el Koundé, majd Goretzka rúgott nagyot Torresbe. Ezt követően Fernandó rántotta le Sanét. utóbbit sárgalappal „díjazta” a játéksvezető.

A 70. perc után aztán a spanyolok sziporkáztak. Beadás-beadást követett, így Alabának és Sülének sok dolga akadt.


A 75. percben a németek kerültek helyzetbe, Gnabry beadását Lewandowski sodorta el a kapu mellé. Nem kellett sokat várni a spanyol válaszra, Hernandez 15 méterről lőtt a baloldali kapufa mellé. Egy perc múlva Müller villant a túloldalon lövését azonban Bono megfogta.

8 perccel a rendes játékidő vége előtt Lewandowski lőtt, de ez is csak a spanyol hálóőrig jutott.


Fotó: Laszlo Balogh - Pool/Getty Images

A 88. percben Alaba rosszul ért a labdába, ebből pedig indulni tudtak a spanyolok. A csereként beálló en-Nesziri hatalmas lehetőséget kapott arra, hogy ő legyen a meccs embere, Neuer azonban bravúrosan védte a 15 méterről érkező lövést. 

94 perc alatt nem jutottak dűlőre egymással a felek, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás 1. percében Escudero adott kiváló passzt en-Neszirinek, a játékosnak azonban ezúttal sem sikerült gólra váltania a lehetőséget. A Neuer jobb lábát eltaláló labda a kapufára pattant, onnan viszont kifele vette az irányt.


Fotó: Chris Ricco - UEFA/UEFA via Getty Images

A 99. percben Müller beadását lőtte mellé 6 méterről Kimmich, majd 2 perc múlva Tolisso próbálkozását kellett mentenie Bononak.

A 103. percben aztán meghozta gyümölcsét a németek nyomása. Alaba lövését a spanyolok hálóőre Javi Martínez elé ütötte, aki 10 méterről magabiztosan fejelt a jobb felsőbe.

A hosszabbítás második félidejének elején Navas beadása után Escudero lőtt a kapu mellé. Egy perccel később a túloldalon Müller próbálkozott, Gnarby beadását követően, de nem járt sikerrel

5 perccel a vége előtt Lewandoeski villant, de a felső léc fölött repült el a labdája. Az utlsó percekben a spanyolok már nem tudtak eljutni a támadásig, így a Bayern München nyerte a 130 percig tartó találkozót.


Fotó: M. Donato/FC Bayern via Getty Images

Bayern München-Sevilla: 2-1

 

Borítókép: Bernadett Szabo - Pool/Getty Images

Sport365.hu - Megfogyva bár, de törve nem: megérkeztek a Sevilla szurkolói - galéria

Szeptember 24-én a Puskás Arénában kerül sor az európai Szuperkupa döntőjére. A BL-győztes Bayern München az El-nyertes Sevillával csap össze. A találkozón az eredeti tervek szerint közel 3000 német és ugyanennyi spanyol szurkoló is részt vett volna, a koronavírus helyzet azonban ezt átírta. A legelszántabbak azonban a különleges eljárásrend ellenére is ellátogattak Budapestre.

Videók