A Tottenham nem hagyja annyiban az UEFA döntését?

Gondolkoznak a fellebbezésen.


Fellebbezést fontolgat a Tottenham Hotspur, amiért az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn úgy döntött: a francia Rennes kapja meg az angol csapat ellen elmaradt mérkőzés három pontját a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének utolsó fordulójában.

Antonio Conte, a Tottenham vezetőedzője kedden elmondta: számára, a klub és a szurkolók számára hihetetlen volt az UEFA ítélete.

"Biztos, hogy nem fair. Megérdemeljük, hogy a pályán harcoljunk a továbbjutásért. Nagyon csalódottak vagyunk az UEFA-döntés miatt. Magyarázatként azt olvastam, hogy Tottenham a Covid-esetek miatt nem tudott játszani. Ezt vitatom"
- tette hozzá a tréner.

A találkozót az indoklás szerint azért nem lehetett megrendezni december 9-én, mert az angol csapat játékoskeretéből és szakmai stábjából 13-an megfertőződtek a koronavírussal. Az európai szövetség két nappal később azt közölte, hogy a felek bevonásával megpróbáltak új időpontot találni a meccsnek, de nem sikerült olyan megoldásra jutniuk, amely mindkét klubnak megfelelt volna, ezért az ellenőrzési, etikai és fegyelmi bizottság a versenyszabályzattal összhangban dönt a találkozó sorsáról.

Az UEFA hétfőn jelentette be, hogy az elmaradt mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a Rennes kapta, ami azt jelenti, hogy a nyolcaddöntős franciák mögött a holland Vitesse végzett a G csoport második helyén, ezzel továbbjutott, és a nyolcaddöntőért az osztrák Rapid Wiennel találkozik. A Tottenham harmadik lett és kiesett.

Borítókép: Facebook.com/Tottenham Hotspur

Videók