A nap, amikor Mahmúd Gad minden idők egyik legőrültebb védését mutatta be

Az egyiptomi ellopta a show-t.


Az egyiptomi Mahmúd Gad 2019-es mentésére még sokáig emlékezni fogunk.

Nemrég volt Gregory Coupet felejthetetlen kettős védésének a 20. évfordulója. A francia játékos a Lyon színeiben lépett pályára a Barcelona ellen, amikor egy rossz hazaadást követően majdnem öngólt szereztek a franciák. A hálóőr az utolsó pillanatban fejjel a felső lécre juttatta a labdát, majd a földre visszaérkezve kézzel ütötte ki a játékszert.

 

Grégory Coupet's extraordinary save!

Throwback to when Grégory Coupet defied logic with this save against FC Barcelona!How did he keep that out?


Sokan úgy gondolják, hogy ez volt minden idők legőrültebb védése, az internet azonban kering egy 2019-es felvétel is, ami hasonlóan figyelemreméltó mentést mutat be. az egyiptomi Mahmúd Gad az ENPPI színeiben játszott a Pyramids ellen, amikor sor került jellegzetes védésére, mely sokakat meghökkentett.

Az akkor 22 éves játékos azt hitte, minden veszélyt elhárított, amikor a felezővonalhoz fejelte a labdát, ám a játékszer az ellenfél egyik játékosához került, aki így kivételesen jó helyzetből rúghatott kapura. Gad ekkor szemét végig a játékszeren tartva visszasprintelt a kapuhoz és az utolsó pillanatban a keresztléc fölé ütötte a labdát, majd ő maga a hálóban kötött ki.

 


Hasonlóan emlékezetes volt Joe Hart mentése is, aki Rooney lövését követően rohant át a pályán, majd az utolsó pillanatban mentette meg csapatát a góltól.

Azt, hogy a felsorolt védések közül melyik volt a legőrültebb nem tisztünk megállapítani, az azonban biztos, hogy a rajongók még mindegyiket sokáig emlegetik majd.

Forrás: givemesport.com
Borítókép: twitter.com

 

Videók