A Manchester United Sánchezt adná Sanchóért

A kegyvesztetté vált chilei támadó a Bundesligában köthet ki.


A spanyol lapértesülések szerint a Manchester United Alexis Sánchezt használná fel, hogy a nyáron megszerezze a Borussia Dortmundtól Jadon Sanchót.

Jadon Sancho játékjogáért sorban állnak az európai topklubok, az pedig biztosra vehető, hogy nem lesz olcsó, hiszen a Borussia Dortmund közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt várhatóan kialakuló gazdasági helyzetben sem fogja áron alul adni legjobb futballistáit.

A spanyol Mundo Deportivo szerint a United megpróbálná csökkenteni a játékos árát azáltal, hogy cserébe felajánlja a kegyveszetté vált Alexis Sánchezt a németeknek.

Ugyanakkor kérdéses, hogy a Dortmund megengedheti-e magának a chilei játékos heti négyszázezer fontos fizetését, a spanyol lap valószínűbbnek tartja, hogy egy részét továbbra is az angol klub állná.

Sancho egyébként abszolút beleillik Solskjaer átigazolási politikájába, ugyanis a norvég mester fiatal, tehetséges játékosra szeretné építeni csapatát.


(Kép: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

Az angol játékos kiemelkedően teljesít ebben a szezonban, ugyanis 14 gólt szerzett a Bundesligában, illetve 16 gólpasszt jegyzet. Így nem csoda, hogy sorban állnak érte az európai topcsapatok.

Ugyanakkor a spanyol lap kiemeli, hogy Sánchez nem feltétlenül felel meg a Dortmund átigazolási politikájának, ugyanis a BVB-nél megszokott, hogy leginkább fiatal, tehetséges labdarúgókat szerződtetnek, akik aztán nagyon hamar a sárga-feketét alapembereivé válnak, majd hatalmas profittal túladnak rajtuk.

Ugyanakkor van néhány ellenpélda is a közelmúltból, hiszen Pablo Alcácer 24 éves volt már amikor a Barcelonától megszerezték, a 31 éves Mats Hummels pedig tavaly nyáron tért vissza a Bayern Münchentől. A német védőért a dortmundiak 38 millió eurót fizettek, akit 2016-ban 35 millióért adtak el a bajoroknak.


(Kép: Marco Luzzani - Inter/Inter via Getty Images)

A kora miatt tehát nem éppen a legideálisabb jelölt a 31 éves chilei támadó, ugyanakkor egy jó formában lévő Sánchez képes lehet pótolni Sanchót.

Sánchez az idei szezont kölcsönben az Internél töltötte, de folyamatos sérülések hátráltatták.

Sajtóhírek szerint Ole Gunnar Solskjaer nem számol Sánchezzel, így nem kizárt, hogy távozni fog az angol gyárvárosból. A norvég edző szívesen látná csapatában Jadon Sanchót, aki elvágyódik Dortmundból, így egy esetleges csereüzlettel Sancho és Sánchez is jól járna.

Forrás: sportbible

Kép:

Videók