A korábbi magyar kapitány szerint a németek esélyesek az elődöntőre is

Lotthar Matthaus szerint a csapatban van összetartás, öröm.


A német labdarúgólegenda, Lothar Matthäus bízik abban, hogy a német válogatott elődöntőbe jut a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A korábbi magyar szövetségi kapitány - aki szakkommentátor lesz a kontinensviadal alatt - elmondta, a csapatban van összetartás, öröm, és alapvetően bízik az elődöntős szereplésben.
A németek mindhárom csoportmeccsüket Münchenben, azaz hazai környezetben játsszák: jövő hét kedden a világbajnok francia, jövő szombaton a címvédő portugál, majd június 23-án a magyar válogatott lesz az ellenfél a bajor fővárosban.

A 150-szeres válogatottsággal német rekorder Matthäus szerint nem gond, hogy múlt szerdán a dánok elleni 1-1-re végződött felkészülési mérkőzésen látványosan összeszólalkozott Joshua Kimmich és Leroy Sané, akik ráadásul a Bayern Münchennél is csapattársak.

"Örülök, hogy vannak érzelmek. Jobban szeretem, ha a játékosok kiabálnak egymással, mintha egymáshoz sem szólnak" - jegyezte meg a 60 esztendős Matthäus.

Hozzátette: korábban is voltak ilyen jellegű surlódások a csapatban a Bayernnél, ez nem szokatlan. Régebben közte és Jürgen Klinsmann vagy Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness között is akadtak nézeteltérések.

Borítókép: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

Videók