A játékosok engedetlensége miatt marad el a skót bajnoki

Az Aberdeen labdarúgói nem tartották be a koronavírus terjedése miatt meghozott szabályokat.


Elmarad a szombatra kiírt St. Johnstone-Aberdeen mérkőzés a skót labdarúgó-bajnokság második fordulójában, mivel a vendégcsapat két játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, további hatan pedig önkéntes karanténba vonultak.

Csütörtökön az Aberdeen még arról számolt be, hogy a találkozót a terveknek megfelelően megtartják, ám pénteken a skót egészségügyi miniszter, a szövetség és a liga egyeztetése után a döntés kikerült a klub kezéből. Az Aberdeen a múlt szombati nyitófordulóban hazai pályán kikapott a Glasgow Rangerstől. Ezt követően helyi médiaértesülések szerint a játékosok a városközpontban található éjszakai szórakozóhelyen tűntek fel.

Az Aberdeen elnöke, Dave Cormack a klub honlapján háláját fejezte ki, hogy nem kellett feladniuk a találkozót, majd önkritikusan hozzátette: "mi okoztuk a problémát". A klubelnök kifejtette: elnézést kértek a szövetségtől és az egészségügyi hatóságoktól, valamint az élvonal klubjaitól.

"Sajnos ami az elmúlt néhány napban történt, az aláásta mindazt a munkát, amit a játékosok és a stáb biztonságának érdekében végeztünk" - mondta a klubvezető.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök a héten koronavírusos megbetegedések miatt lezárást rendelt el Aberdeenben, és kifejezte dühét az eset kapcsán, mondván, az Aberdeen futballistái a bajnokság újraindulását veszélyeztetik.

"A labdarúgás csak akkor folytatódhat, ha a klubok és a játékosok betartják az elfogadott előírásokat. Ha nem teszik, kockáztatják a profi futball visszatérését" - fogalmazott.

Borítókép: Facebook.com/AberdeenFootballClub

Videók