A hondurasi labdarúgók sorozatban negyedszer lehetnek ott az olimpián

Mexikó is kvalifikálta magát.


Honduras és Mexikó férfi labdarúgó-válogatottja kijutott a tokiói játékokra, miután megnyerte elődöntőjét a CONCACAF zóna olimpiai selejtezős tornáján, a mexikói Guadalajarában.

A hondurasi csapat, amely a 2016-os, riói olimpián negyedikként zárt, már 2-0-ra vezetett az amerikaiak ellen, a rivális erejéből csak a szépítésre futotta (2-1). A házigazda mexikóiak Kanadát verték 2-0-ra a legjobb négy között.

Honduras sorozatban negyedszer kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, míg az Egyesült Államok gárdája a 2008-as pekingi esemény óta nem tud kvótát szerezni.


A mexikóiak is ünnepelhettek.

Fotó: Refugio Ruiz/Getty Images


A nyolccsapatos torna fináléjában így Mexikó-Honduras mérkőzésre kerül sor, de ez gyakorlatilag már tét nélküli lesz.
Az észak- és közép-amerikai térség olimpiai selejtezőjét eredetileg tavaly márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt - ahogy magát az olimpiát is - egy évvel elhalasztották.

Ezzel teljes a 16 csapatos olimpiai mezőny a férfiaknál:

Japán (házigazda), Franciaország, Németország, Románia, Spanyolország (Európa), Ausztrália, Szaúd-Arábia, Koreai Köztársaság (Ázsia), Egyiptom, Elefántcsontpart, Dél-afrikai Köztársaság (Afrika), Argentína, Brazília (Dél-Amerika), Új-Zéland (Óceánia), Honduras, Mexikó (Észak- és Közép-Amerika)

Borítókép: Refugio Ruiz/Getty Images

Videók