A holland kapitány számít Daley Blind játékára

A rutinos játékos szerepetetése Van Dijk hiánya miatt is fontos lenne.


Frank de Boer, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya biztató híreket hallott az orvosoktól a bő egy hónappal ezelőtt megműtött Daley Blind állapotáról, így számít a visszatérésére, illetve játékára a nyári Európa-bajnokságon.

A szakember előzetes Eb-keretébe jelölte az Ajax másfél hónapja sérült játékosát, miután az orvosok előrejelzése alapján a 77-szeres válogatott védő játékra alkalmas állapotban lesz a kontinensbajnokságon.
Blind bal bokája március végén, a Gibraltár elleni világbajnoki selejtezőn sérült meg, majd megoperálták, a klubszezon így korán ért véget számára, de az Eb-n való részvétel egyelőre nyitva van még előtte.

A rutinos Blind szerepeltetése azért lenne különösen fontos a hollandoknak és Frank de Boernak, mert védelmük oszlopos tagja, Virgil van Dijk tavaly októberben megsérült, és műtétjét követően azóta is lábadozik.

A Liverpool védője szerdán közölte, hogy ő biztosan nem tudja vállalni a részvételt a kontinensbajnokságon.

Hozzátette: még túl korai, éppen ezért kockázatos lenne számára a visszatérés, a nyári időszakban inkább a rehabilitációja utolsó szakaszára fókuszál.

A holland válogatott a C csoportban Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával találkozik a június 11-én kezdődő - részben budapesti rendezésű - Eb-n, és mindhárom csoportmeccsét Amszterdamban játssza majd.

Borítókép: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Videók