A Fradi egykori játékosa lenácizta a szurkolókat

Bogdan Andone a Gazeta Sporturilornak adott interjút, amiben durva kifejezésekkel illette a zöld-fehérek szurkolótáborát, ráadásul néhány tényadatot is eltorzított.


Az FTC egykori játékosa a román lapnak pályafutása több állomását és emlékezetes mérkőzését is felelevenítette, így került szóba a 2003-as Fradi-DVSC összecsapás is.

"Az MTK az Újpesttel játszott, nekünk pedig győzni kellet hazai pályán, egy olyan csapattal szemben, ami 7 kulcsjátékosa nélkül állt fel, mert számukra már tét nélküli volt a mérkőzés. Sabin Ilie és Selymes Tibor sem lépett pályára" - kezdte a múltidézést Andone.

"A patkó formájú stadionban teltház volt. A végén 0-0-ra álltunk. Nekik van Magyarországon a legrosszabb szurkolótáboruk, nácik" - jelentette ki.

"Körülbelül 3-5 évre kitiltották őket Európából, mert rendkívül, rendkívül agresszívak. A szurkolók náci köszönéssel üdvözöltek minket."

"A 90. percben jártunk, amikor látták, hogy borzalmas a helyzet, betörték a kapukat és beugrottak a pálya szélére. Szerettünk volna gólt lőni, de nem tudtunk."

"Amikor látták, hogy 0-0 volt nálunk az állás, az Újpest csapata hagyta, hogy a 85. percben hagyta, hoy az MTK gólt szerezzen, így elvesztettük a bajnokságot.  5 órán keresztül voltunk bezárva a stadionba."

"Tűzoltók törték be az ajtókat, valamint rendőrök és terrorelhárítók érkeztek helikopterrel és kötélen ereszkedtek le hozzánk, hogy kimenekítsenek minket. Én a feleségemmel és a gyermekeimmel az emeleti öltözőből az irodába futottam, hogy el tudjunk bújni. Röpködtek az ajtók. Elképzelhetetlen, még a filmekben sem látni ilyet" -zárta visszaemlékezését.

Halkan megjegyezzük, hogy a játékos néhány dologra nem pontosan emlékszik, mivel a mérkőzésen pályára lépett Selymes Tibor,a kapukat nem betörték, hanem kinyitották, és az MTK sem a 85. percben lőtte a gólt, hanem a 34-ben.

Forrás: gsp.ro
Borítókép: Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images

 

Videók