A Fifa 21 legjobb szabadrúgáslövői

Ha rögzített szituációról van szó, akkor az alábbi játékosok a legmegbízhatóbbak.


Megvizsgáltuk, hogy kik az idei játék szabadrúgás mesterei, nagy meglepetés nem született, ugyanis a Barcelona sztárja, Lionel Messi legjobb.

Az már korábban kiderült, hogy a hatszoros aranylabdás kapta legmagasabb értékelést a játékban. Az argentin klasszis pályafutása során 47-szer talált be szabadrúgásból. Nem véletlen tehát, hogy az EA Sports ennek megfelelően próbálta tükrözni Messi képességeit a játékban. A Barca csapatkapitányának “Free Kick” képességét 94-re értékelték.


(Kép: David Ramos/Getty Images)

A lista második helyén Dani Parejo áll, akit a Villarreal ingyen szerzett meg a nyáron a Valarenciától. A spanyol pontrúgó értéke nem sokkal marad el Messiétől, ugyanis 93-ra taksálták.

null

Lionel Messi and Dani Parejo are the top two free-kick takers in FIFA 21! pic.twitter.com/GcD4TwkQBC


Érdekesség, hogy az első négy labdarúgó a spanyol bajnokságban játszik, ugyanis Messi és Parejo mögött a dobogó képzeletbeli alsó fokára a Juventusból a Barcelonába szerződött Miralem Pjanic állhat fel, míg az Újpest egykori játékosa, Enis Bardhi a negyedik legjobb szabadrúgáslövő a játékban.

A világ jelenlegi legdrágább játékosa, Neymar a hetedik legjobb, a brazil sztár ugyanolyan értékelést kapott, mint a Southampton sztárja James Ward-Prowse, illetve a Hoffenheim dán válogatott labdarúgója, Robert Skov.

További érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo ebben az összesítésben nem fért be a Top 10-be, ahogy a Liverpool jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnoldnak sem, annak ellenére, hogy utóbbi három gólt is szerzett szabadrúgásból az előző szezonban.

null

Messi Neymar RonaldoWho are the top free kick takers in #FIFA21? pic.twitter.com/IMuhw28HYl


Íme, a “Free Kick” képesség alapján rangsorolt Top 10 játékos:

1. Lionel Messi (FC Barcelona) - (FK: 94)
2. Dani Parejo (Valencia) - (FK: 93)
3. Miralem Pjanic (Barcelona) - (FK: 92)
4. Enis Bardhi (Levante) - (FK: 91)
5. Sebastian Giovinco (Al Hilal) - (FK: 91)
6. Shunsuke Nakamura (Yokohama FC) - (FK: 90)
7. Neymar (PSG) - (FK: 89)
8. James Ward-Prowse (Southampton) - (FK: 89)
9. Robert Skov (Hoffenheim) - (FK: 89)
10. Ruslan Malinovskyi (Atalanta) - (FK: 88)

Forrás: sportbible

Borítókép: Getty Images

Videók