A brazil világbajnok szerint Messi és Cristiano Ronaldo sincs Pelé szintjén

Talán egy cseppet elfogult a brazilok legendás támadója.


A brazil legenda, Tostao szerint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sincs olyan szinten, mint a háromszoros világbajnok labdarúgó, Pelé.

Nincs kétség afelől, hogy Messi és Ronaldo korunk két legnagyobb futballsztárja, hiszen lassan már másfél évtizede uralja a labdarúgást az említett két klasszis. Mégis akadnak olyanok, akiket ennek ellenére sem győztek még meg arról, hogy ők lennének a futballtörténelem legnagyobbjai.

A világbajnok brazil csatár, Tostao vagy teljes nevén Eduardo Gonçalves de Andrade elmagyarázta, hogy miért nem lehet összehasonlítani a Barcelona csapatkapitányát és a Juventus sztárját a háromszoros világbajnok Pelével.

"Azt hiszem, Pelé jobb volt, mint bármelyikük. Számomra nincs kérdés, nem lehet őket összehasonlítani. Pelé sokkal teljesebb. Minden tulajdonsága megvolt, amivel egy csatárnak rendelkeznie kell. Nem volt egyetlen hibája sem." – nyilatkozta Tostao a Fifa.com-nak.


Tostao és Pelé (Kép: Popperfoto via Getty Images/Getty Images)

"Messi játéka látványos, de nem fejel olyan jól, mint Pelé, és nem lő mindkét lábával. Cristiano Ronaldo kivételes játékos, de nincs meg benne az a képesség, ami Pelének megvolt, emellett nem ad olyan hihetetlen passzokat sem."

"Ha ötvöznénk Cristiano Ronaldo és Messi tulajdonságait, akkor, lenne egy olyan játékosunk, aki méltó lenne rá, hogy összehasonlítsuk Pelével!"


(Kép: Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

A 73 éves brazil legendától természetesen megkérdezték, hogy kit tart minden idők legnagyobb labdarúgójának.

"Nehéz erre a kérdésre válaszolni." – kezdte Tostao. "Nem feledkezhetünk meg Zicóról, Ronaldinhóról és Ronaldóról sem, míg Európában Franz Beckenbauer és Johan Cruyff is maradandót alkotott."

"Nos, nem tehetek róla, de szerintem Pelé mindegyiknél jobb volt."


Véleményünk szerint Tostao talán egy cseppet elfogult...

Ön szerint sincs egyelőre Pelé szintjén Ronalo, illetve Messi? Írja meg nekünk kommentben!

Forrás: sportbible

Borítókép: Getty Images

Videók